Slovenien kom till spel utan sina två topp 100-spelare i matchen mot Sverige. Ett Sverige som valde att ställa upp med Kajsa Rinaldo Persson (Ystads TK) och Julita Saner (Upsala TK) i singlarna.
Kajsa inledde starkt och vann första set med 6-2 när motståndaren, Pia Lovric, tvingades ge upp – och svensk seger i första matchen. Detta var för övrigt Kajsa Rinaldo Perssons första singelmatch (och seger) i damlandslaget.

Julita Saner hade en tuff match mot Ziva Falkner i andra matchen där det blev förlust med 1-6, 2-6 och 1-1 i matchen.

Jacqueline Cabaj Awad och Caijsa Hennemann, som alltså stod över singlarna den här gången, bildade dubbelpar för första gången under gruppspelet. De tog ledningen med 5-1 i första set mot Ziva Falkner och Lara Smejkal och kunde till slut vinna med 6-4 – och andra set med 6-3.
– Vi älskar vinster! Det är alltid skönt att avsluta gruppspelet med en vinst, som nu mot Slovenien. Den tar vi med oss till i morgon, säger Mattias Arvidsson.

Sverige slutade femma (av sex lag) i gruppen och får möta den andra gruppfemman Estland på lördagen. Vid vinst stannar Sverige kvar i grupp 1.
– Jag tror att det blir en tuff match. Vi har varit med om många kvalmatcher uppåt och neråt de här sista åren. De är alltid spännande så det ska bli riktigt skoj. Vi är taggade och jag hoppas att vi får ett bra resultat i morgon.