Svensk seger – nu väntar Serbien i avgörande match

Sverige har skaffat sig ett riktigt bra läge inför den avslutande omgången i gruppspelet i Billie Jean King Cup i Turkiet. Efter dagens 3-0 mot Kroatien väntar på fredagen möte med gruppettan Serbien som vunnit alla sina matcher. Vid svensk vinst blir det gruppseger och saken är klar. Blir det inte så är Sverige beroende av andra resultat. I potten finns en Play off-match som kan ge en plats i BJKC Qualifiers. Hängde ni med? Inte helt enkelt, men där har ni förutsättningarna.
– Det var verkligen bra jobbat av tjejerna där hela laget studsade tillbaka efter förlusten mot Bulgarien. Alla drar sitt strå till stacken och hjälper varandra, säger Johanna och blickar fram mot sista gruppspelsmatchen:
– Det kommer bli stentufft. Serbien har varit bra genom hela gruppspelet. Om vi hjälper varandra så kan vi verkligen gå för gruppspelet. Vi hade som målsättning att vara med i slutomgångarna och nu är vi där, även om jobbet inte är gjort ännu. Vi har allt i egna händer, säger kaptenen.

Caijsa Hennemann. Foto: Daniel Kopatsch/ITF

Caijsa Hennemann och Rebecca Peterson gav Sverige en ointaglig 2-0-ledning i singelmatcherna. Caijsa vann i två set, 6-4, 7-5, efter att ha haft en handfull setbollar emot sig vid 4-5 i andra set.
– Det är klart man blir lite stressad, men Johanna (Larsson) gav mig bra tips på vägen, att fokusera på spelet och nästa boll istället för resultatet, säger Caijsa och fortsätter:
– Det var riktigt gott att vinna. Jag tycker att det är en väldigt bra insats då det var svårspelat med stark med- och motvind. Jag tycker att jag skötte det bra i kombination med bra peppning från de andra, säger hon.

Rebecca Peterson. Foto: Daniel Kopatsch/ITF

Rebecca Peterson vann i två tiebreakset, 7-6(3), 7-6(5) mot Tara Wurth.
– Det var upp och ner hela matchen. Caijsa gjorde det bra i första matchen och det är skillnad att gå in med 1-0 istället för 0-1. Jag kände att jag hade övertaget i hela matchen, utan att kunna spela ut som jag ville, säger Rebecca Peterson.

Saken var klar. Pricken över i:et blev dubbelvinsten där Kajsa Rinaldo Persson och Jacqueline Cabaj Awad vann med 7-5, 7-5 mot Lucija Ciric Bagaric och Antonia Ruzic.
– Riktigt härligt att få revansch mot Kroatien från förra året. Vi hade flera matchbollar så det var skönt att vi kunde avgöra till slut, säger ”Jackie”.
– Vi har en viktig match mot Serbien i morgon, vi är riktigt laddade, säger Kajsa. 

Av |2023-04-14T10:34:38+02:0013 april, 2023|Tennis.se|
Till toppen