Det svenska 14-årslaget har spelat Nordisk juniorlandskamp i Oslo den här helgen. De svenska tjejerna och killarna inledde med två 12-0-vinster mot Finland och Danmark och på söndagen blev det 10-2 mot hemmanationen Norge.
– Sverige lyckas vinna samtliga lagmatcher i överlägsen stil och vinna med totalt 34-2 i matcher. Tjejerna vann 18-0 i matcher och totalt 36-0 i set, säger kapten Carl Ackered.

Salk-kompisarna Tiana Deng och Lea Nilsson i en av dubblarna. Foto: Christian Grind

Spelarna i den svenska truppen var; Tiana Deng SALK, Rebecca Malmström KLTK, Fredrika Nicander KLTK, Lea Nilsson SALK, Sonja Wedenski SALK, Jesper Ekoff USIF, Fabian Engkvist Hellas TK, William Kaltenecker Norrköpings TK, Victor Rydén Södertälje PTK och Maximilian Schlawitz Djursholms TK.

Förutom Carl Ackered, Salk var Christian Samuelsson, Åhus TK och Ulf Pettersson, AT Lund med som coacher för det svenska laget.
– Det som speglade hela den här helgen var en otrolig lagsammanhållning där killarna och tjejerna hejade på varandra till sista boll. Jag är också väldigt imponerad av spelarna trots att de inte kanske spelar sin bästa tennis lyckas vinna så stort i alla lagmatcher, säger Carl Ackered.

Nordisk juniorlandskamp är egentligen för 13-årslag men då tävlingen flyttades fram till i år fick spelarna chansen igen även om de är ett år äldre.
– För alla spelare som var med så var det första gången som de fick sätta på sig och spela i sverigetröjan vilket de gjorde på ett stolt sätt.