Caijsa Hennemann nådde inte bara en, utan två milstolpar på söndagen. Första singeltiteln i en 25 000-dollarstävling och därmed en plats på topp 400 i världen. 
– Jag är jätteglad! Jag har verkligen spelat riktigt bra tennis och det har blivit bättre och bättre för varje match. Jag hade inte några speciella förväntningar inför den här tävlingen, så jag var nöjd och glad när jag väl nådde semifinalen och kämpade till mig en seger, säger Helsingborgs TK-spelaren.

Caijsa Hennamann och finalmotståndaren Eliz Maloney.

Ja, Caijsa fick kämpa för det i semifinalen mot hemmaspelaren Freya Christie som hon vände och vann med 2-6, 6-2, 6-3.
I finalen väntade ännu en brittiska, Eliz Maloney. Caijsa vann till slut med 6-1, 7-5.
– När man väl står inför finalen så blir det lite nerver för man vill ju verkligen ta hem det. Jag gick in och spelade mitt spel, jag följde min plan och spelade min bästa tennis för att vinna. Det var mitt fokus och så blev det.

Vad tar du med dig från spelet?
– Jag har vunnit många poäng på min serve och det är något jag fokuserat mycket på, på sistone. Jag har spelat mer aggressivt och det måste man göra för att vinna de här stora tävlingarna. Jag har velat styra spelet från första slag och det är jag väldigt nöjd med. Jag har fortfarande många delar som kan bli ännu bättre och det är bara att ta med sig det och fortsätta träna.

Samtidigt som Caijsa tog sin första singeltitel på den här nivån så kom samtidigt karriärens fjärde dubbeltitel på 25-nivå. Hon spelade tillsammans med Elena Malygina från Estland.

Caijsa och pappa Peter Hennemann.

– Vi har varit på samma tävlingar tidigare men aldrig spelat dubbel ihop. Jag kände från början att kommunikationen var bra och det är viktigt om man ska ta hem dubbeltitlar.

Caijsa och Elena vann finalen (mot ett dubbelpar från England och Rumänien) med 6-4, 6-3.
Vilket rivstart det blev på 2022 för Caijsa som tidigare har en singeltitel på 15 000-nivå från 2020.
– Att jag vann nu underlättar mycket. Att komma in på topp 400 gör att jag kanske kan spela fler huvudtävlingar i 25:or utan att kvala. Jag är hur glad som helst över detta.

Caijsa Hennemann satte sig på tåget mot London på söndagskvällen. På måndagen tar hon flyget till Spanien för en ny 25:a.
– Det är utomhus på hard court och även Fanny Östlund spelar där så det blir kul. Sen blir det England igen där jag hade tänkt kvala, men nu får jag en plats i huvudtävlingen.

Ytterligare en svensk spelare lyckades med att ta både singel- och dubbeltitlar i helgen. I Antalya i ($15 000) vann Dragos Madaras (Fair Play TK) båda finalerna. I singelfinalen ställdes han mot rumänen Bogdan Ionut Apostol och vann 6-0, 6-0!
– Det var mycket vind men jag spelade helt otroligt. Jag missade knappt en boll!

Det var dock tuffare i början där det startade med en tresetare mot en italiensk spelare där Dragos lyckades vinna med 10-8 i avgörande matchtiebreak.

Dubbla priser. Här med priset efter dubbelfinalen.

– Jag började väldigt tufft den här tävlingen. På grund av regn spelade vi första omgången med matchtiebreak. Jag var i underläge 1-5, men lyckades vinna. Sen kände jag att jag spelade bättre och bättre för varje match.

I dubbeln spelade Dragos med Oleksandr Ovcharenko från Ukraina. Efter två komfortabla segrar krävdes matchtiebreak (seger 10-7) för att ta finalplatsen. Där blev det seger 6-3, 6-3 mot det förstaseedade spanska dubbelparet.
– Mitt mål för 2022 är topp 300 på ATP. Varför inte komma in i kvalet i Australian Open 2023 och att komma med i Davis Cup-laget, hoppas Dragos som blir kvar i Turkiet.
– Jag tänker stanna två veckor till och sedan väntar 25K-tävlingar och challenger.

Sebastian Eriksson vid prisceremonin efter dubbelfinalen. Foto: KLTK

Den svenska succéveckan stannar inte där. På juniortouren tog sig KLTK-löftet Sebastian Eriksson till final i dubbel och semifinal i singel i J2-tävlingen i Bratislava i Slovakien. Därmed tar sig Sebastian in på topp 100 på juniorrankingen.
I singelturneringen svarade han för starka insatser och även i semifinalen mot förstaseedade hemmaspelaren Peter Privar. Det blev dock förlust med 3-6, 7-6, 4-6. I dubbelfinalen var det snubblande nära seger. Sebastian och dubbelpartnern Vit Kalina från Tjeckien föll med 2-6, 7-5, 6-10.
Nästa vecka väntar J1 i Kiev i Ukraina.