I samband med Davis Cup-mötet Sverige-Chile i Kungl. Tennishallen i Stockholm arrangerades ”Mötesplats Tennis”. De inbjudna gästerna var Internationella Tennisförbundets ordförande David Haggerty, Svenska Tennisförbundets ordförande Thomas Wallén och Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.
– Mitt förhållande till tennis är kärleksfullt och nostalgiskt, men också en känsla av att det alltid händer mycket i svensk tennis. Jag känner för sporten och jag tycker vi är på väg mot ett håll som känns spännande. Back in business skulle man kunna säga, sa Björn Eriksson.

Det var SvTF:s generalsekreterare Christer Sjöö som modererade samtalet som spände över idrotten i stort, men tennis i synnerhet – både internationellt och nationellt.
– Jag är oerhört nöjd med utfallet och stolt över att vi fick dit de här personerna. De besökare som kom och lyssnade håller nog med om att talarna frikostigt delade med sig av tankar och planer som de har för tennisen. Även om det var prominenta gäster så var det familjärt, säger Christer Sjöö.

Seminariet i Kungl. Tennishallen i början av mars kan ses som ett startskott i arbetet med den färdriktning som svensk tennis ska peka ut fram till 2030.
– När det gäller den här samtalsformen så bygger vi vidare på det konceptet, men med andra personer nästa gång. Det här gav mersmak, jag gillar formatet, säger Christer Sjöö.

Se filmen från Mötesplats Tennis här: