Vi riktar ett jättegrattis till Lea Nilsson (SALK), Tiana Tian Deng (SALK) och Iva Marinkovic (Ullevi TK) – med coach Ulf Pettersson – som fick kliva upp överst på pallen när EM-finalen – Tennis Europe Winter Cups – avgjordes i franska Brest på söndagen.

För två veckor sedan vann laget samtliga matcher i Lettland där de kvalificerade sig för helgens slutspel. I Brest inledde tjejerna med en 2-1-vinst mot Polen i fredags och följde upp med 3-0 mot Spanien i semifinalen på lördagen.
I dagens final väntade favoriten och hemmanationen Frankrike. Det stod 1-1 efter singlarna och dubbelmatchen kom att bli avgörande.
– Vi hade chansen redan i singlarna efter att Tiana vann den första singeln. Lea hade matchboll i den andra men fransyskan lyckades ändå på något sätt ta hem det. Tjejerna (Tiana och Lea) kom tillbaka storartat i dubbeln och spelade näst intill felfritt och vann med 6-2, 6-1, säger coach Ulf Pettersson som tillägger:
– Det är en jättefin laginsats av tjejerna både i kvalet och i finalen. Lea, Tiana och Iva ska vara stolta över vinsten.

Hör vad tjejerna själva säger efter bragden i klippet nedan: