På fredag inleds finalspelet i Winter Cups (Lag-EM) i Brest i Frankrike för det svenska F16-laget. Sverige tog sig dit efter idel vinster i Svedala i Skåne där tjejerna inledde med en 3-0-vinst mot Schweiz och därefter seger mot Lettland med samma siffror. Tjejerna avslutade med ännu en vinst på söndagen, 2-1 mot Slovakien. 

Det svenska laget – med Linea Bajraliu (Helsingborgs TK), Lea Nilsson (Salk) och Nellie Taraba Wallberg (GLTK) – reser nu till Frankrike för att förbereda sig för finalspelet.
– Vi samlas i Båstad ikväll (måndag). Sen tränar vi tillsammans med RIG på tisdag och onsdag förmiddag och flyger till Frankrike på kvällen, säger juniorkapten Jonas Svensson och fortsätter:
– Vi kommer att försöka hitta samma känsla som i kvalet. Vi förbereder oss på bästa möjliga sätt och sen när matcherna väl drar igång kommer vi hjälpas åt att hitta vägar att vinna. Det är såklart mycket upp till spelaren som spelar den specifika matchen, men tjejerna på läktaren kan ha mycket att bidra med i form av stöttning men också till att hitta eventuella luckor i våra motståndares spel. Kommunikationen i laget är viktig där öppenhet om hur vi känner oss och vad vi tror är bäst för laget är en stor del i våra samtal innan match.

Sedan tidigare står det klart att de båda 14-årslagen missar slutspel. P16-laget – med William Rejchtman Vinciguerra (Fair Play TK), Ludvig Hede (Särö LTK) och Victor Rydén (MIK Tennis) – spelade den gångna helgen i Sunderland i England. Efter 1-2-förlusten mot hemmanationen tog Sverige två 3-0-segrar mot Bulgarien och Slovakien, men det räckte inte till avancemang med tanke på förlusten i första matchen.
– Tyvärr blev det en mycket knapp förlust mot England. Ett break i första set i avgörande dubbeln och 6-3 i tiebreak i andra set. Killarna gjorde verkligen allt de kunde denna dag. Resterande del av helgen visade de verkligen den höga nivå som finns hos dem. Vi har hunnit träna en del så jag hoppas de är förberedda på tävlingarna de åker till direkt i dag, säger Jonas Svensson.