Hur går det för våra tennisproffs på tourerna? Här är en kort sammanfattning av de senaste resultaten och vad som är på gång. 

Vi kan notera att alla de tre svenska toppspelarna Rebecca Peterson, Salk, Mirjam Björklund, Salk och Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK, är klara för årets Nordea Open i Båstad.
Rebecca Petersons senaste WTA-tävling var i Marocko i maj där hon föll knappt i en tresetare.
Mirjam Björklund noterar storform och högstaranking och kan se tillbaka på en semifinal i Valencia som vi tidigare rapporterat om. Närmast väntar $100 000 i England och därefter Wimbledon.
Caijsa Hennemann var i kvartsfinal i dubbel i $25 000 i Österrike, däremot blev det respass direkt i singeln. Caijsa tävlar vidare i Österrike den här veckan.

På herrsidan har ettan Mikael Ymer, Salk, inte spelat sedan matchen mot Stefanos Tsitsipas i tredje omgången i Franska Öppna. Sverigetvåan Elias Ymer, Salk, föll i en tresetare mot Luca Potenza i challengern i Perugia, Italien. Med start i dag spelar han i Parma där han möter Gastao Elias, Portugal. Jonathan Mridha, Solna TK, tyvärr föll i en tresetare i kvalet i samma tävling.
Dragos Madaras, Fair Play TK, spelade grästävlingen (ATP250) i ´s-Hertogenbosch i Nederländerna. Det slutade tyvärr med förlust i en tresetare i första omgången.
André Göransson är klar för dubbelturneringen i Queens (ATP500) efter två lyckade kvalmatcher tillsammans med Ben McLachlan, Japan. I första omgången väntar världstolvorna Juan Sebastian Cabal och Robert Farah.

Sommaren har startat positivt för flera av de svenska spelarna på ITF-touren. I månadsskiftet spelade Kajsa Rinaldo Persson, Ystads TK, hem singelntiteln i $15 000 i Heraklion, Grekland där hon även tog sig till semifinal i dubbel tillsammans med Vanessa Ersöz, GLTK.
Karl Friberg, Solna TK, vann singeltiteln i $15 000 i finska Vaasa.
Jacqueline Cabaj Awad, Elfsborg Tennis, var i dubbelfinal i $25 000 i Madrid, där hon tävlar i $60 000 denna vecka. Julita Saner, Upsala TK, spelade dubbel med Julia Terziyska i $60 000 i Brescia och tog sig till semifinal. Klubbkompisen Julia Keranovic gick till semifinal i $15 000 i Bosnien och Herzegovina. 

Den gångna helgen innehöll en helsvensk dubbelfinal i Skopje i Nordmakedonien. Simon Freund, Lidingö TK och danske Johannes Ingildsen vann titeln efter finalseger mot Filip Bergevi, Fair Play TK och Moez Echargui, Tunisien, med 7-5, 6-3.

20-26 juni spelas $25 000 (damer) i Ystad.