På måndagen startar ett häftigt äventyr för killarna i det svenska P14-laget. De fem bästa lagen från Summer Cups kvalificerade sig till världsfinalen i Tjeckien, men eftersom värdnationen Tjeckien var en av topp 5-nationerna så kom Sverige med som sexa med till World Cup. 

Det svenska laget består av Patrik Munkhammar (Nynäshamns TK), William Rejchtman Vinciguerra (Malmö TK) och Ludvig Hede (Särö LTK) – och kapten Christian Samuelsson.
– Det här känns väldigt spännande. Det låter kanske lite klyschigt, men vi ska ta boll för boll och se hur långt det räcker. Killarna är grymma, jag tror vi har chansen mot samtliga länder. Det var en lång resdag igår men i dag har vi fått träna som vi ville trots det dåliga vädret. Nu inväntar vi lottningsceremonin, sa kapten Samuelsson på söndagen. 

Följande nationer är med i världsfinalen; Kanada, Mexiko, Tjeckien, Italien, Schweiz, Spanien, Ryssland, Sverige, Argentina, Colombia, Ecuador, Egypten, Tunisien, Japan, Thailand och Indien.
För Sveriges del handlar det om premiärmatch mot förstaseedade Italien – och en möjlighet till revansch från mötet i Summers Cups för ett par veckor sedan.
Christian Samuelsson vittnar om en ”magisk anläggning, fina banor och bra organisation”.
– Allt är positivt än så länge. Nu är det först gruppspel och sedan ska det spelas om varje plats mellan 1-16. Det blir sex matcher på lika många dagar, så det blir mycket tennis, säger Christian som nyligen bestämde sig för att lägga av med elitkarriären och satsa på att bli tränare.
– Jag har funderat mycket på vad jag vill göra av framtiden den senaste tiden. Jag har alltid brunnit för idrott och framförallt tennis. Därför är jag väldigt nöjd med att jag nu kan fortsätta att jobba med det jag älskar. Att få vara här på VM känns verkligen speciellt och jag längtar väldigt mycket.