I lördags fick Växjö TS ta emot Mackes Trofé vid Svenska Tennisförbundets årsmöte i Göteborg. Priset går till en klubb som varit ”särskilt framgångsrik i sitt barn- och ungdomsarbete”.
Svenska Tennispodden åkte till Växjö för att se vad som ligger bakom klubbens framgångsrika arbete med barn och unga. I programmet berättar klubbchef Emil Holmgren och sportchef Calle Pihlblad om det omtag som gjordes för ett par år sedan.
2018 fanns 320 vuxna och barn i verksamheten. Nu är siffran drygt 560 med en kö på närmare hundra personer.
– Det är förstås kul att intresset är stort men man hade velat att alla skulle få plats, framför alt barnen. 230 av våra aktiva är i tolvårsåldern, så återväxten är stor just nu, säger Calle Pihlblad. 

I Svenska Tennispodden pratar han och klubbchef Emil Holmgren om hur arbetet gått till, om matchskolan, tennisbussen, samarbetet med andra klubbar, om trivseln på ”Strandbjörket” och andra effekter som ligger bakom.
– Arbetet som vi inledde för bara något år sedan har gått snabbar än vi tänkt. Vi ville ha spelare som spelar SM och allmänt få upp antalet tävlingsspelare. Vi har sett till att många spelar samma tävlingar så vi kan åka tillsammans på tävlingsresorna, säger Emil Holmgren.
– Vi samlade tränarna och pratade om hur vi vill jobba på banan. Hur vill vi lära ut tekniken så vi får ett  enat språk och hur lär vi ut från mini, midi och uppåt. Vi ser redan resultatet, säger Calle Pihlblad.

Juryn bakom Mackes Trofé består av Svenska Tennisförbundet, KLTK och Stiftelsen Båstadtennis.

Om priset klubben fick ta emot för sitt barn- och ungdomsarbete säger de:
– Det är väldigt hedrande att få ta emot detta pris. Alla har verkligen knutit näven senaste åren och jobbat stenhårt för att få till den positiva trend vi är mitt i, det är en fröjd att få jobba med dessa människor som engagerar sig i föreningen varje dag, säger Emil Holmgren.

– Fantastiskt roligt och vi är väldigt stolta över att få ta emot priset. Det är ett underbart kvitto på det arbete som hela Växjö TS har gjort senaste året, alla vaktmästare, styrelsen och våra engagerade tränare har gjort ett otroligt jobb, säger Calle Pihlblad.