I lördags bröt segerjublet ut i Enskede LTK. Damlaget vann klubbens första SM-guld någonsin. Och vilken resa laget har gjort –  från division 3 2015 till succén i lördags.
– Jag har nog inte hunnit smälta det riktigt ännu. Det var en stor vinst för både oss i laget och för klubben. Vi firade med pizza efteråt, säger Fanny Norin.

Fanny Norin. Foto: Privat

19-åringen som nu kan stoltsera med ett SM-guld har varit i Enskede LTK bara några månader. I Svenska Tennispodden – som du ser i spelaren ovan – berättar hon om resan som startade i Trollbäckens TK och som fortsatt via några stockholmsklubbar. Hon nämner även några av sina tränare på vägen. Hon minns också hur hon valde bort sporter som simning och fotboll för det bästa hon vet – tennis!

Den här hösten skulle hon egentligen ha bytt ut den svenska vintern mot ett betydligare behagligare klimat i Florida.
– Ja, jag signade för Florida Gulf Coast University och planen var att åka. Sen kom coronan som stoppade allt. Jag kände Jasmin Galijasevic och jag valde därför att gå till Enskede LTK och spela där under hösten. Vi har jobbat mycket med min serve under den senaste tiden. Det betyder så otroligt mycket i matcherna när man har en bra serve.  

Fanny Norin under finalen mellan Fair Play TK och Enskede LTK. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

I Svenska Tennispodden berättar hon om sin stora förebild som hon gärna följer på nära håll på Mallorca. Rafael Nadal är en stor inspirationskälla för Fanny. 
– Jag brukar titta på hans träningar när vi är i vårt hus på Mallorca. Det är väldigt inspirerande att se honom träna och spela matcher. Jag älskar drivet, han ger aldrig upp. Jag älskar hans driv, ger aldrig upp, säger Fanny som har samma inställning:
– Min personliga målsättning är att alltid ge 100 procent och följa min gameplan. 

I programmet pratar vi om pågående vintertouren där hon väntar på första titeln och om konkurrensen i svensk damtennis.

Se eller lyssna på avsnittet med Fanny Norin där hon berättar mer: