I Svenska Tennispodden har det blivit dags att bekanta sig mer med Pontus Bergevi som har lång erfarenhet av tennistränaryrket.
Just nu är han chefstränare i Djursholms TK där han drivit igenom en modell – More Tennis Checkpoints – som genom Svenska Tennisförbundet nu kommer planteras i klubbar runt om i Tennissverige.
– Det vi har gjort är att skapa ett system där man checkar av olika delar hos en spelare, det kan vara forehand, backhand, rörelseförmåga… Jag skickade över alla uppgifter vi hade om våra spelare till Magnus Johannesson som jobbar med More Tennis digitala träningsdagbok. Han har sedan skapat en digital plattform som ska vara enkel för tränarna i klubbarna, säger Pontus och fortsätter:
– Det är väldigt lite föräldrar i hallen här (Djursholms TK), vilket är positivt, för jag tror att de känner sig trygga med det barnen får. På våra träningar blandar vi olika åldersgrupper och samkör utifrån de färdigheter du nått som spelare. Vi pratar inte betyg här, utan mer att man stämmer av när färdigheterna är på plats. 

I programmet pratar Pontus Bergevi mer om More Tennis Checkpoints och vi får följa med på en ”resa” genom hans tennisliv där han bland annat pratar om den filosofi han tror på med när det gäller träning av barn och unga.