En kvartett svenska spelare, födda 2005, är just nu på läger i södra Frankrike. Det är på den svenske Davis Cup-tränaren Thomas Enqvists hemmaplan i Provence som Kevin Edengren (Älta TK), Max Dahlin (Påvelunds TBK), Albert Saar (Lidingö TK) och Sebastian Eriksson (KLTK) får extra träning genom Svenska Tennisförbundets upplägg.
– Vi tränar på grusbanorna på den anläggning som jag brukar ha mina läger med mitt mentorsprogram. Grusbanorna här är jättefina, säger Thomas Enqvist när han styr hem efter ännu en dag med de svenska juniorspelarna.
– Det har varit jättekul att träna med tre riktigt bra 05:or och även med spelarna från klubben här, säger Kevin Edengren.

Lägret startade i måndags och pågår till på Påskafton. Thomas Enqvist är ansvarig ledare och har med sitt tränarteam som han har i sitt mentorsprogram till vardags.
– Alla fyra har gjort bra ifrån sig de här dagarna. Mitt tränarteam har också sagt att det sett bra ut och att killarna ligger i bra fas. De får bra sparring av äldre proffsspelare som bor i området. Det har varit ganska så tuffa pass med mycket slag, rörelse och tempo. Det har varit mer fysiskt på förmiddagarna och på eftermiddagarna har det blivit mer av attack, serve och poängspel, säger den förre världsfyran.

Albert Saar, Kevin Edengren, Sebastian Eriksson och Max Dahlin.

Kevin är 25:a på ITF:s världsranking just nu. Max är 39.a och Albert 57:a och kan ställa in sig på spel i Franska Öppnas juniortävling. Sebastian, utanför topp 100, behöver bra resultat närmaste tiden för att komma in.
– Det kommer bli jättekul att spela i Paris, konstaterar Albert Saar och får medhåll av Kevin Edengren:
– Alla Grands Slams är stort att spela, så jag ser fram emot det jättemycket, säger Kevin som närmast spelar J300 i Bulgarien.

Efter lägret i Frankrike väntar ytterligare ITF-tävlingar på grus innan det är dags för Roland Garros.
– Det roliga är att alla killarna har chans att vara med och tävla på Roland Garros. Det blir otroligt spännande att följa killarna framöver. Det här var första gången jag har sett dem spela. Nu har jag även fått lära känna dem lite bättre. Det är bra killar och tennismässigt jobbar de hårt och har en bra inställning, så jag är supernöjd med veckan, säger Thomas Enqvist.