Tyvärr är alla svenska spelare utslagna i European Youth Olympic Festival, som är en olympiad i miniatyr för 15-åringar från de europeiska länderna.

Både Ida Johansson och Agnes Mitteregger förlorade dagens singelmatcher i Baku. Agnes föll mot Joelle Steur från Tyskland med 2-6, 6-3, 6-10 och Ida Johansson mot Emilija Tverijonaite från Litauen med 3-6, 3-6. Därmed är alla fyra svenska spelare – inklusive Eldin Nokic och Olle Noltorp – ute ur singelspelet.

– Tjejer står upp bra i dag. Båda två har chanser under sina matcher, men får inte med sig dem viktiga bollarna. Ida var lite ivrig och slog bort sig och Agnes tyvärr inte riktigt lika stabil i matchtiebreak som hon var i andra set, säger coach Aftab Baig.

Framåt kvällen på tisdagen stod hoppet till Ida Johansson och Agnes Mitteregger i dubbelturneringen. De vann komfortabelt i första omgången med 6-1, 6-0. Nu blev det tuffare och oerhört rafflande när franska paret Babel/Leclercq stod för motståndet. Efter 1-1 väntade matchtiebreak där det tog lång tid innan det tyvärr avgjordes till fransyskornas fördel: 5-7, 6-3, 12-14.

– Det här är värdefulla erfarenheter för alla. Jag tror alla får med sig delar att jobba vidare på för att utveckla sin tennis till nästa nivå. Nu försöker vi ta lärdom och stötta våra kamrater från de andra idrotterna, säger Aftab Baig.