Gustaf Ström, Näsbyparks TK, är en av många svenska tennisspelare som just nu befinner sig på college i USA. I söndags fick han och hans svenska lagkompisar från Salk, Jonas Eriksson Ziverts och Filip Malbasic, jubla efter att University of Arizona vann deras conference.
– University of Arizona tennis har aldrig vunnit titeln tidigare, så det var stort, konstaterar Gustaf Ström.

Jonas Eriksson Ziverts (längst till vänster), Gustaf Ström (tvåa från vänster) och Filip Malbasic (till höger). Foto: University of Arizona

Arizona vann söndagens match mot Washington och skrev historia tack vare 4-1-segern. Gustaf Ström vann både sin singel och dubbel och Filip Malbasic vann en av dubbelmatcherna.
– Jag tyckte att vi alla spelade väldigt stadigt med mycket energi. Det var otroligt kul att vinna tillsammans med de andra svenskarna i laget. Vi har ju känt varandra ett bra tag så det blev en lite annan känsla att vinna med dem, säger Gustaf Ström som trivs med collegelivet.
– Tiden på college har gått väldigt snabbt eftersom det har varit så kul. Jag har 2,5 år kvar nu. Innan jag kommer hem till Sverige under sommaren ska vi spela Pac-12 Championships i Ojai och efter det blir det NCAA.

20-årige Gustaf Ström spelar för Näsbyparks TK och tränar mycket på Good to Great när han är hemma i Sverige.
– Formen känns helt okej. Jag var ju skadad från juli förra året till i början på det här året, så det har gått lite trögt i början. Formen känns dock bättre och bättre hela tiden. Jag ska försöka spela en del futures under sommaren om det går.