Sex matcher på lika många dagar. En tuff vecka slutade med den svenska flaggan i topp.

Sveriges facit i gruppspelet i Billie Jean King Cup (BJKC) blev två segrar och tre förluster som gav en femteplats i gruppen – vilket innebar Play off mot Estland på påskafton.
– Jag tycker att vi har gjort ett riktigt bra gruppspel före den här matchen. Vi servade för matchen mot Österrike och var riktigt nära att bli fyra i gruppen och vinner till slut tre av sex matcher, säger kapten Mattias Arvidsson.

Sverige fick en tuff start mot Estland med 0-1-underläge efter Jacqueline Cabaj Awads förlust mot Maileen Nuudi 2-6, 1-6. Caijsa Hennemann kvitterade för Sverige då hon slog Elena Malygina med klara 6-1, 6-0.
Dubbeln skulle bli helt avgörande för vilken status Sverige skulle ha framöver: Stanna kvar i grupp 1 eller trilla ner en nivå.
Jacqueline Cabaj Awad och Caijsa Hennemann fick förtroendet i dubbeln – mot Maileen Nuudi och Katriin Saar – och förvaltade det! Svenskorna vann med 6-2, 6-7(2), 6-4.
– Det var så mycket känslor där jag verkligen tycker att vi jobbade som ett lag. Vi hjälpte och stöttade varandra från första till sista boll, säger Caijsa Hennemann. 

Mattias Arvidsson kan summera ett lyckat Bille Jean King Cup för svensk del. Sverige är kvar i Europa/Afrika grupp 1 även i fortsättningen.
– Jag är oerhört glad och samtidigt lite tom så här efteråt. Vi visste att det skulle bli tufft mot Estland. Vi hade press på oss för det var en match som vi absolut inte ville förlora. Dubbeln som tjejerna levererar i skarpt läge är riktigt bra. De hjälper varandra på ett fantastiskt sätt, summerar kaptenen. 

Sveriges facit i BJKC i Turkiet:

Sverige – Kroatien 0-3
Sverige – Österrike 1-2
Sverige – Bulgarien 0-3
Sverige – Slovenien 2-1
Sverige – Georgien 3-0
Sverige – Estland 2-1