Flickor 16 har haft fina dagar i Aizkraukle i Lettland i helgen och vann alla matcher vilket innebär att laget är klart för slutspel i Brest 16-18 februari. Stort grattis!
De inledde med 3-0 mot Litauen där Tiana Tian Deng (SALK) och Lea Nilsson (SALK) vann singlarna i två set. Även i dubbeln blev det seger i två set genom Tiana Tian Deng och Iva Marinkovic (Ullevi TK). Därefter följde tjejerna upp med en ny 3-0-vinst mot Finland efter två klara vinster för Tiana Tian Deng och Lea Nilsson och vinst i dubbeln genom Lea Nilsson och Iva Marinkovic.
Finalen mot Tyskland blev desto jämnare. Det stod 1-1 i matcher sedan Tiana Tian Deng vann sin singel i två set. I den avgörande dubbeln lyckades Deng/Nilsson vinna med 6-4, 6-3.
– Vi vann en mycket välspelad och jämn kamp mot Tyskland. Tiana och Lea spelade en fantastisk dubbel och vann i två raka set. Vinsten mot Tyskland gör att vi nu blir seedade i slutspelet. Vi tar med oss mycket gott härifrån och ser med tillförsikt fram emot finalen, säger lagledare Ulf Pettersson.
Även vid förra årets upplaga av Winter Cups gick F16-laget till slutspel där det blev brons. Lea Nilsson var med även då, med Nellie Taraba Wallberg och Linea Bajraliu.

Pojkar 16-laget inledde på bästa sätt med en 3-0-vinst mot Bulgarien i Turkiet. Knut Andersch (Vallda TK) och Victor Rydén (MIK Tennis) vann sina singelmatcher i två set och även dubbeln gick till två set där Knut och Love Nyqvist (Ullevi TK) vann.
Matchen mot Polen blev knivigare där Victor vann en tresetare och Knut föll i en tresetare. Rydén/Nyqvist  föll i den avgörande dubbeln 3-6, 3-6.
– Vi var väldigt nära mot Polen. Victor vann och Knut var inte långt ifrån. I dubbeln blev vi tyvärr överkörda, sa lagledare Christian Samuelsson efter söndagens avslutande match.
Sverige avslutade med en 3-0-vinst mot Serbien i matchen om tredjepriset på söndagen. Love Nyqvist och Knut Andersch vann i två korta set och därefter vann Nyqvist/Rydén dubbeln.
– Jag tycker att vi haft en riktigt bra vecka med uppladdning i Båstad innan resa till Turkiet. Det är ett härligt gäng killar som verkligen har hjälpts åt dessa dagar. Resultatet är ruskigt tungt. Vårt mål med helgen var slutspelsplats och det misslyckades vi med. Jag är glad att vi lyckades ladda om och ta tredjeplatsen i dag. 

Sveriges Flickor 14, som tävlade i Svedala, vann öppningsmatchen mot Polen med 2-1 i fredags sedan Grace Bernstein (KLTK) och Victoria Lacki (Helsingborgs TK) vunnit varsin tresetare. På lördagen åkte dock tjejerna på en 1-2-förlust mot Österrike. Grace Bernstein vann sin singelmatch och det stod 1-1 inför den avgörande dubbeln där Grace och Nicole Saidizand (Stora Wäsby TK) föll med 2-6, 3-6.
Sverige avslutade med flaggan i topp. Det blev seger med 2-1 i matchen om tredjepriset mot Slovakien. Nicole Saidizand vann sin singelmatch och det var 1-1 inför dubbeln. Där lyckades Lacki/Saidizand vinna med 7-5, 3-6, 10-8 och bronspengen stannade i Sverige.

Pojkar 14 tävlade i finska Vierumäki där laget med Christian Görgin (Stora Wäsby TK) Alexander Chmielewski (Helsingborgs TK) och Melker Andersson (Ystads TK) slutade på en femte plats. Fredagen inleddes med en 1-2-förlust mot Rumänien där det var avgjort redan efter singlarna. Chmielewski/Görgin vann dock den avslutande dubbeln med 3-6, 7-6(3), 11-9.
I matcherna om femteplatsen tog Sverige två 2-1-vinster mot Litauen och därefter Norge.
– Vi förlorade mot Rumänien med 2-1 som vinner hela gruppen och vi är med i matcherna vilket ger hopp om framtiden. Det har varit en bra helg där vi fått bra matcher och träning. Nu blir det hem och träna innan Tennis Europe-tävlingarna i Sverige drar igång inom kort, säger lagledare Carl Ackered.

Resultat Pojkar 16 
Resultat Flickor 16 
Resultat Pojkar 14
Resultat Flickor 14