Svenska Tennisförbundet förstärker på juniorsidan med en tränarroll. Det blir Carl Ackered, senast tränare för utvecklingsgruppen i Salk, som ska arbeta tillsammans med Jonas Svensson, förbundskapten junior.
– Jag ser väldigt mycket fram emot detta och hoppas kunna göra någon slags skillnad tillsammans med kollegorna, säger han.

Christer Sjöö, generalsekreterare på SvTF, menar att anställningen är en naturligt steg kopplat till Game Change 2030.
– Vi är väldigt glada att få inkludera Carl i vårt team. Han har en gedigen tränarbakgrund och också varit oss behjälpliga med flertalet landslagsuppdrag. Satsningen ligger i linje med målområde 4, ”internationella framgångar” i Game Change 2030, säger Christer Sjöö.

Carl Ackereds tennisresa startade i Trollbäcken utanför Stockholm. Som junior var han topp 20 i landet och var iväg två år på college i USA. Väl hemma valde han tränarbanan.
– Jag började på Smedslättens LTK och var runt på olika ställen som timtränare innan jag hamnade i Salk där jag varit anställd de senaste tio åren.

Fokus kommer vara på åldersgruppen 13-15 år och Carl kommer utgå från Stockholm.
– Jag kommer ha hela landet som arbetsfält men jag tror att det är bra att jag utgår härifrån och Jonas (Svensson) från Båstad och sydligaste delen. Jag hoppas kunna göra många besök i klubbarna, spelarnas hemmamiljöer. Det kommer bli läger och så hoppas jag  stötta klubbarna genom att vara ute med spelare ute på tävlingar.

Hur bra koll har du på dagens elitjuniorer?
– Jag skulle säga att jag har väldigt bra koll. Jag kommer ha fokus på samma åldersklass av spelare som jag haft i Salk. Vi får se lite efterhand hur tjänsten utformas, för det är en helt ny roll.

Vi träffar Carl Ackered under Kungens Kanna & Drottningens Pris i Kungl. Tennishallen där han flyttar sig från bana till bana för att titta på så många svenska spelare som möjligt.
– Jag skulle säga att den absoluta toppen av svenska spelare står sig ganska bra internationellt. Det visar inte minst bronset i Winter Cups senast när vårt 16-årslag på tjejsidan vann brons. Det är bredden vi skulle vilja få upp en nivå framöver.

Vad är din drivkraft?
– Att se utveckling och hjälpa till och känna att man kan påverka någonting framåt. Jag har ett stort intresse av utveckling och att svensk tennis utvecklas för att stå sig stark internationellt. 

FAKTA: Carl Ackered

Ålder: 30 år
Bor: Bromma (uppväxt i Tyresö)
Civilt: Frun Linda
Favoritspelare: Rafael Nadal
Favoritslag: Forehand
Hobby: Laga mat