På många håll i landet startar nu tävlandet upp för även seniorer. Överallt handlar det dock om regionala tävlingar för att hålla sig till restriktionerna kring reseavståndet.
I Fair Play Tennisklubb i Malmö känner klubbchefen Janne Immonen glädje över att kunna erbjuda tävling igen.

Janne Immonen njuter av synen av de sju nya banorna i solskenet på Limhamns IP. Nu har klubben totalt 17 banor till förfogande i verksamheten. Foto: Bildbyrån

– Man vill ju gärna ha med tävlingsdelen när man håller på med tennis. När det gäller riskerna med pandemin så känns det ju som att det är mindre risk att tävla än att träna. På träningarna här är de oftast tre på banan plus tränare, säger han. 

Handsprit och avstånd gäller. Fair Play lägger inte ut några starttider utan berättar mer om vilka matcher som ska spelas den aktuella dagen.
– Har någon vägarna förbi så kan ju de som vill titta, men vi följer noga de restriktioner som finns.

Fair Plays klubbmästerskap färdigspelas under tisdagen. På onsdag drar KM elit igång.
– För att sporra de som spelar klubbmästerskapet ger vi ett wild card till vinnarna i dam- och herrsingeln till KM Elit. Klubbmästerskapet kör vi normalt på höstlovet, men det har vi ändrat på i år. De här spelarna, som alla tillhör Fair Play, har inte haft några möjligheter till inkomster och därför kan vi med sponsorernas hjälp göra en sådan här tävling, säger Janne Immonen. 

Dags för tävling igen för Cornelia Lister. Foto: Jonas Widerberg / Fair Play TK

En snabb titt på startfältet skvallrar om både college- och proffsspelare. Här finns Cornelia Lister, Kajsa Rinaldo Persson, Filip Bergevi, Marius Ruzgas och Kevin Chahoud som alla tillhör Fair Play TK:s elitserielag.
Även danske juniorstjärnan Holger Rune är med.
– Holger kommer spela för oss i elitserien i år. Han tillför mycket, liksom hans tränare som hjälper oss i veckorna.

Grusbanorna i Limhamn, som Fair Play hyr av Malmö Stad, är inbjudande med sitt ”Båstadsgrus”. Tidigare fanns bara två ålderstigna banor, nu finns sju nylagda banor.
– Det är en otroligt bra anläggning. Under maj månad hade vi ibland fullt på alla banor, inklusive våra tio inomhusbanor.

När vi pratade med Janne Immonen i mars månad var det mungiporna nedåt. För en klubb i Fair Plays storlek märktes coronas effekter direkt på uteblivna intäkter i shop, restaurang och banuthyrning.
– Nu är det precis tvärtom. Tennisspelandet har ökat rejält. Det som vi drabbades av i början har vänt åt andra hållet. Många jobbar hemifrån och spelar tennis dagtid. Jag tror att de stora vinnarna inom idrotten är tennis, padel och golf, säger Janne Immonen.