Efter förra årets succé med Tennisens Dag är det klart med en ny manifestation över hela landet i augusti.
– Responsen har varit jättebra och nu ska vi göra detta ännu bättre – och enklare, säger ansvarige Ola Mårtensson på Svenska Tennisförbundet. 

Hela 88 tennisklubbar var med när Tennisens Dag arrangerades i augusti förra året. Nu står det klart att det blir en repris.
– Trots svåra tider så var gensvaret fantastiskt från våra tennisklubbar i Sverige. Vi hade hoppats på 50 klubbar, men det blev mer än så. Med några minitennisnät och fika, och på vissa ställen extra aktiviteter, lyckades vi göra detta till en fantastisk manifestation. Vinnarreceptet var att klubbarna gjorde det enkelt och stod för ett trevligt bemötande. Jag har fått frågan från flera klubbar under våren om det blir en ny Tennisens Dag och så klart blir det så, säger Ola Mårtensson.

Den 21 augusti 14.00-16.00 är tiden som gäller för klubbarna som vill vara med på årets Tennisens Dag.
– När vi gjorde en uppföljning från klubbarna så var en majoritet för en fortsättning och flera betonade att det är viktigt att aktiviteterna sker samtidigt över hela landet. Att ha en Tennisens Dag är viktigt, för det är en möjlighet att visa upp sig oavsett om man har fullt i tennisskolan eller inte. Det kommer bli samma upplägg i år, det ska vara enkelt och välkomnande.

Hur många siktar ni på i år?
– Det hade varit roligt om vi kommer upp i 100 klubbar.

Hur anmäler man sig som klubb?
– Vi kommer att skicka ut information till alla klubbar vecka 17, alltså precis efter SvTF:s årsmöte. Där kommer det framgå hur man anmäler sig. I år finns det också stöd på 3 000 kronor att söka i Projektstöd IF, säger Ola Mårtensson.