Fair Play TK-spelarna Tilde Jagare och Olle Noltorp och Lea Nilsson, Salk, blev alla dubbla mästare i JSM Race-slutspelet i Båstad. 

Junior-SM är över och det blev den tennisfest som spelarna önskade. Ja, bortsett från lördagen som innehöll regn och innebar inomhusspel. I övrigt har det varit riktigt bra tennis under strålande solsken.
JSM Race-slutspelet i Båstad avslutades med en rad finaler på tisdagen. Först vann Lea Nilsson, Salk, finalen i Flickor 14 mot klubbkompisen Tiana Tian Deng 6-1, 6-1.
– Jag tyckte det var ganska bra spel med en del långa dueller. Jag höll min plan även om det var jämnare än resultatet säger. Det är alltid tufft att möta Tiana, säger Lea Nilsson. 

Sedan vann de dubbelfinalen tillsammans mot Tyra Brito, Staffanstorps TK och Fredrika Nicander, KLTK 6-2, 6-0.

Singelfinalen i Pojkar 14 blev lång och oviss där Jesper Ekoff, USIF, ställdes mot Filip Hesser, Lidingö TK. Till slut var det Uppsalaspelaren som vann med 7-5, 6-7, 7-5.
– Det var tufft, jämnt och riktigt bra och inte så många missar. Det var mycket nerver och jag höll på att krampa i andra set. Det var länge sedan jag vann en stor turnering, så detta betyder mycket, säger Jesper Ekoff. 

Love Nyqvist och Oliver Wei Liu, båda Ullevi TK, blev dubbelmästare efter en tuff final mot Linus Andersson, Helsingborgs TK och Filip Hesser, Lidingö TK med 7-5, 2-6, 11-9. 

I singelfinalen för Flickor 16 blev det vinst för Linea Bajraliu, Helsingborgs TK mot Isabella Svahn, KLTK. Linea räddade tre matchbollar vid 2-5 i första set och vände och vann med 7-5, 6-1.
– Jag var inte så nervös som jag brukar vara. Jag gick in och spelade mitt spel. I början av första set spelade jag defensivt, sedan började jag slå till bollen och fick lägen, säger Linea Bajraliu. 

Linea Bajraliu var även i dubbelfinal tillsammans med klubbkompisen i Helsingborgs TK, Tilda Hesselryd. Motståndarna Tilda Larsson, Fair Play TK och Vaida Matuseviciute, KLTK var det bättre laget för dagen och kunde vinna med 7-5, 6-2. 

Ludvig Hede, Särö LTK, har dominerat SM-tävlingarna de senaste åren. På tisdagen kom en ny triumf. Han vann en välspelad singelfinal i Pojkar 16 mot Fair Play TK:s Tom Noltorp med 2-6, 6-2, 6-4.
– Det var kul att få vinna! Jag lyckades ta andra set och sedan 6-4 i avgörande, så det var riktigt tajt. Även matchbollen var hur tuff som helst så jag hade aldrig någon känsla att jag skulle vinna, säger ”Ludde”. 

Tom Noltorp fick revansch efter singelförlusten. Tillsammans med Albert Widell, Helsingborgs TK blev det vinst i dubbelfinalen mot Bruno Johansson, Kristinehamns TK och Kelvin Walltin, Vänersborgs TK med 6-2, 6-1.

Redan på måndagen avgjordes 18-årsklasserna som ni har kunnat läsa om här.