Mångåriga ordföranden i Växjö TS Åke Magnusson har lämnat oss.

Åke Magnusson var med och grundande Växjö Tennissällskap 1974 och blev klubben trogen under alla år. Åke var ordförande från 1974, men ledarkarriären inleddes redan som tolvåring 1951.
Åke var en drivande ordförande, många gånger med underfundiga och kloka kommentarer. En ledare enligt den gamla skolan som verkligen kunde sin tennis. I drygt 70 år var tennis en central del av hans liv. Han jobbade under många år i Svenska Tennisförbundets Tävlingskommitté. Han var en bidragande faktor till svensk tennis framgångar när Sverige var som bäst under 1980-talet.
Många har under decennier haft förmånen att lära känna och jobba med Åke Magnusson i Växjö.

Carl-Axel Hageskog, tidigare Davis Cup-kapten:

“Åkes engagemang och insatser för tennisen har haft betydelse på såväl internationell, nationell,regional och framförallt på klubbnivå. Personligen känner jag Åke som en riktigt god vän och tenniskamrat. Han gjorde det möjligt för många av oss att utvecklas inom tennisen genom sitt stöd och idoga arbete. Åke var en kämpe på många sätt. Det han åtog sig fullföljde han med perfektion. Åke kunde se det stora sammanhanget, men även den lilla spelaren. Åke var nyfiken och positiv till det som gagnade tennisens utveckling och framförallt att det skulle vara rättvist. Tack fina Åke!”

“Fidde” Rosengren, också tidigare Davis Cup-kapten:

“Det finns ingen som under alla mina 55 år inom tennisen betytt mer än Åke Magnusson. Som liten knatte hade jag sparring med honom, alla hundratals sidbyten man blev coachad som junior, alla tusentals timmar vi diskuterat våra juniorer och deras bästa. Jag har ännu idag nytta av allt han lärde mig. En av våra största idrottsledare har lämnat oss med stor saknad. Vila i frid Åke.”

Åke Magnusson blev 80 år gammal.