ITF Junior Grade 4 i Värnamo är över och det blev stora svenska framgångar även i den här tävlingen.

Carl Gustafsson, SALK, var i fyra ITF-finaler förra året. Nu fick han sätta pricken över i:et genom att besegra KLTK:s Leo Borg och ta sin första singeltitel.

– Den var en tuff match, så det var skönt att vinna till slut. Efter att ha förlorat första set gick jag ifrån till 3-0 i andra och kunde vinna med 6-3. I sista låg jag under med 1-4, men vände och vann med 6-4, säger Carl.

Det var första gången de två stockholmarna möttes i tävlingsmatch.

– Vi har aldrig mötts i singel, däremot har vi åkt på en resa till Finland tillsammans.

Leo Borg och Carl Gustafsson möttes i en tävlingsmatch för första gången. Foto: KLTK

De båda möttes också i semifinalen i dubbel ett par dagar tidigare. Den gången var det Leo Borg som vann i par med Michael Minasyan, Danderyds TK mot Carl Gustafsson och Karl Fredrik Utheim, SALK 7-5, 3-6, 10-3.

Första singelntiteln är hemma för Carl som sedan tidigare har en titel i dubbel. Det var i danska Roskilde förra året när han vann ihop med klubbkompisen Rikard Rååd (efter 13-11 i tiebreak).

– Titeln i Värnamo betyder mycket för mig. Det är bra för självförtroendet. Nu ska jag hem och träna och sedan spelar jag sommartouren i Näsbypark och därefter blir det Båstad.

I pojkdubbeln segrade till slut Leo Borg och Michael Minasyan mot Derrick Chen, England och Alexander Kiefer, USA 6-4, 6-2.

Maria Petrovic, Farsta TK, har haft en stark säsong. Hon vann singeltiteln i Kramfors och har fyra dubbeltitlar på ITF-touren på meritlistan.
I Värnamo blev det en ny finalplats för Maria som endast tappade två game(!) på de två första matcherna. I semifinalen blev det seger mot Johanna Ström, Näsbyparks TK, och i finalen väntade Nelly Knezkova från Tjeckien som slog ut Vanessa Ersöz, GLTK,  i semin.

– Jag känner att jag har fått kämpa med min tennis i den här turneringen, det är detaljer som inte varit på plats, säger Maria.

Det blev förlust i finalen med 1-6, 3-6.

– Hon var värd att vinna, för hon spelade stabilt och var mer bestämd när de viktiga poängen stod på spel. Jag kan inte vara besviken eller ledsen, för hon var verkligen bra. För mig handlar det om att bara fortsätta kämpa.

Maria Petrovic har stortrivts i Värnamo hela veckan.

– Det har varit grymt. Allt har varit bra med upplägg och miljön här. Det enda är väl vädret som varit lite skiftande.

I dubbelturneringen höll det också på att bära till final.
I semifinalen fick dock Maria och Vanessa Ersöz ge sig mot svenskparet Ida Johansson, Mälarhöjdens IK Tennis och Agnes Mitteregger, Djursholms TK, som vann med 7-6, 4-6, 11-9.

– Stor cred till Ida och Agnes som är ett riktigt bra dubbelpar. Jag och Vanessa har bara spelat en gång innan, i Istanbuls Grade 3 där vi vann. Nu var vi inte lika alerta som då.

I den helsvenska dubbelfinalen vann Johansson/Mitteregger mot Smilla Kjaergaard, SALK och Olivia Malm, Helsingborgs TK med 6-2, 6-2.

Nu ska Maria Petrovic ha fokus på skolan en vecka innan det blir mer tävlande.

– Jag kommer åka ner till ystad och spela 25000. Jag har bra självförtroende och därmed höga förväntningar, för jag har presterat i varje tävling den här säsongen.

Maria Petrovic och Carl Gustafsson åker i samma bil hem mot Stockholm. Chaufför är Micael Schjölin som hjälpt och coachat Tennis Stockholms tio spelare under veckan.

– Det blev ju ett väldigt bra resultat för våra spelare i den här tävlingen, men även för de svenska spelarna i stort. Det har varit riktigt hög kvalitet på matcherna under den här veckan där Calle sticker ut med tre tresetare där han vänt underläge i två matcher, säger Micael Schjölin.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]