Nu startar Para-VM i Turin i Italien och hoppet för svensk del ställs till tennisspelarna Harald von Koch, Kent Ring och Victor Bonn.
– Det blir det första världsmästerskapet för stående paratennis, alltså för personer med rörelsenedsättning som spelar stående, säger en av ledarna Mikaela Lecomte Seger.

Det är tredje gången som Italian Open arrangeras men det är alltså första gången för ”Para-Standing Tennis”.
Under detta första VM år för de stående spelarna tävlar runt 100 spelare från närmare 30 olika nationer där manliga och kvinnliga idrottare spelar tillsammans i olika klasser i både singel och dubbel.

Vi mötte en av spelarna, Harald von Koch, inför tävlingen:
– Jag är femteseead och spelar på fredag. Jag har en hyfsad forehand, försöker gå runt som ingen försöker slå på min backhand. Jag har hyfsat mycket topspinn och försöker klippa till när jag får läge, säger Harald och förklarar klasserna:
– Jag spelar i PST 2 som är en klass för lättare CP-skador och underbensamputerade. Det finns PST 1 som är för svårare CP-skadade och amputerade över knäet. Och så är det PST 3 och det är armskador. 

Vilken är din bästa tennisupplevelse?
– Det var nog när jag spelade i US Open i Houston 2016. Det blev förlust mot Ivan Corretja i avgörande set efter 2,5 timmar, men det var en väldigt rolig match. 

International Para-Standing Tennis Association (IPSTA) skriver på sin hemsida att man är stolta över att tävlingen är sanktionerad av Internernationella Tennisförbundet och tror att Para-Standing Tennis skulle vara ett viktigt tillskott till Paralympisk tennis, som för närvarande endast representerar idrottare som använder rullstol.
IPSTA leds för övrigt av Ivan Corretja som är bror till förre världstvåan Alex Corretja. 

VM startade på torsdagen och pågår över midsommarhelgen och avslutas på söndag.