Dagens glädjeämnen i Paris: Både Johanna Larsson och Rebecca Peterson är vidare i dubbelturneringen, Caijsa Hennemann är framme i fredagens kvalfinal bland juniorerna och Stefan Olsson har nått final i dubbel i rullstol i en förturnering utanför Paris.

Johanna Larsson och Rebecca Peterson åkte båda ur singelspelet på onsdagen. Johanna föll mot Garbine Muguruza med 4-6, 1-6. Rebecca Peterson åkte också ur andra omgången där hon visserligen imponerade stort i första set, som hon vann med 6-1, men Donna Vekic var för stark i fortsättningen och vann 6-1, 6-2 i de två sista seten.
– Jag jobbar varje dag på att bli den bästa versionen av mig själv och jag tror stenhårt på det vi gör. Resultatet var inte bra i dag, men jag kommer gå vidare och ta med mig det jag behöver jobba på för att bli ännu bättre, säger Rebecca Peterson.

Robert Lindstedt var den tredje svensken i farten på onsdagen. Han och Marton Fucsovic fick i en jämn match ge sig till slut 3-6, 6-4, 2-6 mot Demoliner/Sharan.

Mikael Ymer hade en tuff uppgift i andra omgången. På torsdagseftermiddagen ställdes han mot världsfemman Alexander Zverev. Även om tysken visat högst tveksam form på sistone, så var han numret större än 148-rankade Ymer den här gången och vann med 6-1, 6-3, 7-6.

Kvar står hoppet till Johanna Larsson och Rebecca Peterson i dubbel som båda vann i första omgången.
Johanna Larsson och Kirsten Flipkens vann mot Adamczak/Moore från USA med 6-2, 7-6. Därefter var det Rebecca Petersons tur att vinna i par med Oksana Kalashnikova mot Janicijevic/Droguet från Frankrike med 6-2, 6-2.

Det finns fler glädjeämnen: Caijsa Hennemann är vidare i kvalet till juniorturneringen efter seger 7-5, 6-3 mot Fayard Juline från Frankrike. Nu möter Federica Rossi från Italien på fredagen.

Stefan Olsson är ett annat glädjeämne. Han är framme i fredagens dubbelfinal i rullstol i en förturnering till Roland Garros och spelar senare på torsdagen om en plats i semifinal i singel.