Efter en förlust (Kroatien) och en vinst (Georgien), var det i dag dags för Sverige att möta Bulgarien i tredje matchen under gruppspelet i Billie Jean King Cup.

Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis), 487 på WTA-rankingen, vann på tisdagen sin första match för Sverige på den här nivån och ställdes i dag mot 226-rankade Isabella Shinikova på gruset i Antalya, Turkiet.
Första set gick fort, förlust med 0-6, medan ”Jackie” tog andra med 6-3. I tredje set hamnade hon i underläge 1-4 och vid 3-5 höll hon sitt servegame till 4-5 och hade därefter tre matchbollar mot sig vid 0-40. Svenskan tog sedan fyra raka bollar. På fjärde försöket kom breaket till 5-5. Tyvärr kunde ”Jackie” inte hålla sin serve i nästa game och underläge 5-6 som blev till 5-7 – och 1-0 till Bulgarien.
– Tuff match! Jag fick en dålig start där jag hade svårt med hennes tempo i första set. Jag låg under med 0-2 i andra innan jag började förstå hur jag skulle spela för att komma in i det. I tredje set är det nära och jag kände att jag gjorde allt jag kunde, säger Jacqueline. 

Bulgarien hade förstärk laget med 112-rankade Viktoriya Tomova inför matchen mot Sverige. Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) hade det svårt mot bulgariskan som vann med 6-1, 6-1.
– Det var en väldigt tuff match i dag. Hon spelade på en hög nivå. Hon var mycket starkare än mig samtidigt som jag känner att jag inte riktigt tog vara på mina chanser, säger Caijsa. 

Bulgarien vann matchen mot Sverige med 3-0. I dubbelmatchen föll Kajsa Rinaldo Persson (Ystads TK) och Julita Saner (Upsala TK) mot Julia Terziyska och Viktoriya Tomova med 1-6, 6-2, 0-6.
På torsdagen väntar Österrike som har två vinster och en förlust så här långt i gruppspelet.