Den här veckan arrangerar Svenska Tennisförbundet två läger för spelare 13-16 år – först med tjejerna söndag-onsdag och på torsdag ansluter killarna som är uttagna.

Linea Bajraliu, HTK och Edit Cosmo, Fair Play TK. Foto: Torbjörn Dencker

– Det är kul för man får lära sig nya saker, man får erfarenhet av att vara med, säger Linea Bajraliu, Helsingborgs TK och får medhåll av kompisen Edit Cosmo, Fair Play TK:
– Det är kul, det är bra sparring och det ger gemenskap.

Precis som under några av de tidigare U13-lägren är Niklas Heckscher, fysrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), hjälper till under måndagen och tisdagen.

Fredrik Hörnell och Niklas Heckscher. Foto: Torbjörn Dencker

– Jag hjälper tjejerna med uppvärmningsrutiner och vi kör en del övningar på gymet. Personligen tycker jag väldigt mycket om tennis och spelade mycket som ung. Det är en häftig idrott. Att få jobba med spelare i de här åldrarna är väldigt kul. De är glada, unga och har stor utvecklingspotential, säger han.

Landslagsansvarige Fredrik Hörnell har också Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson och Marcus Åkerström (Djursholms TK) till sin hjälp.
– Det är fantastiskt bra att få den hjälpen. Med Niklas får vi också nya rörelseövningar som är ett jättebra inslag på de här lägren, säger Fredrik Hörnell.

Se inslaget i spelaren ovan.