Det har gått några dagar sedan segerjublet bröt ut i Kungl. Tennishallen. På onsdagen var Robin Söderling tillbaka i den stol han satt och coachade DC-laget i för första gången.
– Jag kände redan första dagen att det andades positiv känsla i laget och att det skulle gå bra. Sen var det mer nervöst än vad man kunnat ana att coacha, för man kan inte påverka på samma sätt som när man själv spelar, säger Robin och kommer in på laget:
– Alla spelarna gjorde sin grej, de förberedde sig på bästa sätt och alla gjorde allt för laget. Jag vill också lyfta fram Calle Söderlund som, även om han inte fick spela, gjorde det superbra på alla träningar och var ett stöd i omklädningsrummet och under matcherna. Det blir mer än godkändt till alla spelare.

I snacket om Davis Cup, som spelades in på centercourten där Sverige slog Chile med 3-1, funderar Generalsekreterare Christer Sjöö över vad avancemanget till världsfinalen betyder.
– För det första var det ju otroligt spännande hela matchen, det var en fantastisk stämning och den känslan tar jag med mig, säger han och fortsätter:
– När jag började i min roll på Svenska Tennisförbundet för några år sedan så sa jag att jag vill försöka ge svensk tennis mer självförtroende. Det tycker jag vi andades gemensamt och det såg jag verkligen när jag gick runt i Kungl. Tennishallen. Det finns ett större självförtroende idag även om det så klart finns massor kvar att göra.

Se och hör eller snacket här:

På torsdagen lottas Davis Cup Finals som avgörs i Madrid i november. Där är Sverige ett av 18 lag som delas in i tre grupper.
Sverige hamnade i seedningsgrupp tre ochdet svenska DC-laget kan alltså vara beredd på en tuff lottning.
– Det blir så klart tufft då vi möter de bästa lagen i världen. Det är lång tid kvar och mycket kan hända med spelarna. Det ska bli otroligt roligt och det är något jag längtar till. Det skulle vara roligt för Mikael, Elias och vem som nu än spelar att få möta Rafael Nadal, Novak Djokovic och de allra bästa, även om vi kanske inte vill ha de i vår grupp. Det kommer krävas hårt arbete och har vi flyt och spelarna presterar bra så kan vi göra en bra insats.

Hör fler röster efter segern i lördags här!

Mer inför lottningen på Davis Cups hemsida!

Se lagets reaktioner direkt efter att slutspelsbiljetten säkrades: