Johanna Larsson är ute i singeln. Nu står hoppet till Cornelia Lister i fredagens dubbel.

Johanna Larsson har stormat fram i Båstad och vunnit komfortabelt i två matcher. På torsdagen väntade dock tuffare motstånd i form av Aleksandra Krunic som vann med 6-4, 6-7(5), 6-4.

– Jag kom efter redan i starten och fick jobba mig tillbaka. Det är svårt när man förlorar game på fel sida, säger Johanna Larsson och tänker på blåsten som ställde till det för spelarna.

– Men jag kämpade ändå på i första set och jag försökte hålla jämna steg. I tredje spelade jag mig till en bra position och hade ledning med 4-3 och det är ett läge man inte får slarva bort, säger en besviken Johanna.

 

 

Johanna Larsson lämnar nu Båstad och ska tillsammans med dubbelkompisen Kirsten Flipkens vilken tävling man ska satsa på före US Open.

– Mest troligt kommer jag spela i Karlsruhe (WTA125 på grus) om två veckor och därefter en 100 000-dollars på hard court innan US Open. Jag behöver lite matcher och helst några poäng också.

På fredagen spelar Cornelia Lister semifinal tillsammans med Renata Voracova. Matcherna på centercourten startar klockan 11 och Cornelia spelar fjärde och sista matchen.

Mer info om Swedish Open här!