Årets första U13-läger avslutades på tisdagen i Båstad. Tolv spelare från klubbar runt om i landet har genomfört nio varierande pass.
– Det var jättekul! Det var många upplevelser och mycket träning. Jag gillar att tävla och känslan att vinna, säger Anna Krljic, Gothia Tennis. 

Ludvig Hede, Särö TK, gillade också den första samlingen.
– Jättekul! Det har varit roliga dagar med mycket träning och matcher. Det är kul att lära känna de andra spelarna och det är bra att möta bra spelare, säger han.

Nio pass med träningar, matcher och fys hanns med under de fyra dagarna i Båstad. Nästa läger blir i Jönköping i mars. Foto: Joel Helmersson

14 spelare var kallade, men skada och sjukdom gjorde att de blev tolv stycken under de fyra dagarna.
Svenska Tennisförbundet startade satsningen med U13-läger förra året. Då hölls sex stycken träffar och lika många är planerade i år.
– Det handlar för oss om att stötta och hjälpa till, givetvis tillsammans med spelarnas tränare. Precis som förra året är det här ett gott gäng. Jag ser verkligen fram emot att jobba med dem under året. Det är nyttigt för dem att samlas och spela matcher tillsammans och förhoppningsvis ska det inspirera att köra hårt framöver, säger ansvarige Fredrik Hörnell.

Se ett längre inslag från lägret här: