Kevin Edengren, Sebastian Eriksson, Max Dahlin och Albert Saar är just nu i Båstad på ett förbundsläger där de får känna på gräsunderlaget inför stundande tävlingar i England – med Wimbledons juniortävling som det stora målet. tennis.se träffade gänget tillsammans med juniorkapten Jonas Svensson på Plantahagens grästennisbanor mitt ute på landet på vägen mellan Båstad och Torekov.
– Jag har aldrig spelat på gräs så detta är första gången. Vi får se om det passar min spelstil. Jag är mer en ”grinder”. Max, ”Sebbe” och Albert är mer aggressiva än jag på banan, säger Kevin Edengren i tv-reportaget nedan.

Medan Max, Albert och Kevin aldrig spelat på gräs så spelade Sebastian Eriksson i Wimbledons juniortävling förra året.
– Det var kul! Bollen studsar lägre och det är ett annat rörelsemönster, säger Sebastian.

Max Dahlin ser fram emot den korta grässäsongen.
– Det ska bli väldigt kul. Jag tror att det kan passa mig bra med de låga studsarna och snabba spelet. Jag är väldigt taggad inför upplevelsen att spela i Wimbledon.

Max Dahlin, Kevin Edengren och Sebastian Eriksson går in i huvudlottningen. Albert Saar vet ännu inte om han är med där eller om det blir kval. Han ser oavsett fram emot Englandsäventyret som inleds på fredag med en J300-tävling i Roehampton.
– Jag känner att det här underlaget kan passa mig. Jag har kollat Wimbledon under hela min barndom, så det ska bli väldigt kul att komma dit.