Markus Eriksson tog dubbla titlar i ITF-tävlingen i Karlskrona i helgen. Lördagens dubbelseger med Filip Bergevi följdes upp av en ny triumf på söndagen.

I en välspelad singelfinal mot Ronald Slobodchikov från Ryssland lyckades Markus Eriksson vinna med 6-4, 3-6, 6-1 och ta sin andra titel på två dagar.

– Det var fysiskt spel med många bolldueller samtidigt som det var ganska tuffa förhållandena med blåsten. Han missade inte mycket, säger Markus Eriksson som matchat tufft senaste tiden.
– Kroppen känns bra och jag kände mig inte sliten trots att det gick till tre set i finalen.

Markus Eriksson spelade sig fram till final utan setförlust efter segrar mot Christoffer Solberg, Karl Friberg och Goran Markovic.

GLTK-spelaren börjar stapla ITF-titlar nu och om han räknar snabbt kommer han upp till nio titlar i 25K- och 15K-tävlingar.

– Det är alltid skönt att vinna titlar och dessutom på hemmaplan. Det var riktigt skönt och sedan får vi se vad det innebär poängmässigt. Jag tror inte det räcker för att komma in i Challengerturneringarna ändå, men det hjälper till att kanske komma in framåt sommaren.

Veckan i Karlskrona inleddes med ett läger där Markus anslöt sent till gruppen. Jonas Svensson var med som coach för förbundets räkning.

– Det är väldigt skönt att ha några extra ögon som kollar på en, för annars reser man alltid själv. Det har varit många svenska spelare här i veckan där alla hänger ihop. Det blir bra stämning och man stöttar varandra. Jag höjer mig i mitt spel när jag spelar de här svenska turneringarna, säger Markus som tränar hemma på GLTK när han är i Sverige och inte tävlar.

När Markus ska summera sin egen säsong så här långt så tycker han att det varit lite mycket upp och ner. En anledning är svårigheten att välja rätt tävlingar.

– Det har varit väldigt svårt och kanske har jag gjort något felval på vägen, till exempel i Egypten där jag spelade Hard court när jag kunde valt grus någon annanstans. Det är också en fråga om man ska resa själv eller åka med en grupp spelare. Senaste tre-fyra veckorna har jag i alla fall hittat spelet och jag spelar allt bättre. Det kändes redan inför den här veckan i Karlskrona, att de skulle få svårt att slå mig och det visade sig vara riktigt.

Markus Eriksson och Filip Bergevi vann dubbeltiteln på lördagen. I finalen besegrades Justin Butsch och Simon Freund. Foto: Sophie Lindvall

Tåget lämnar stationen i Karlskrona för färd mot Göteborg. Med sig i bagaget har han alltså två nya titlar.

– Det var kul att spela med Filip Bergevi igen, vi vann i Tunisien för några veckor sedan och gick in här med bra energi. Vi fick visserligen två segrar på walk over. Semifinalen var tajt men i finalen spelade vi riktigt bra. Det är alltid kul att spela tillsammans med Filip.

Nu väntar träning två dagar i Göteborg innan det är dags för nästa svensktävling i Kalmar.

Så gick det i Karlskrona $15 000

Spelträd singel

Spelträd dubbel