Det svenska F14-landslaget spelade i dag placeringsmatch i Summer Cups i Ukraina och det blev en seger med 2-1 mot Estland.

– June Björk vann förstasingeln och Stina Larsson vann andra. Stina Larsson och Lisen Rinman förlorade sedan dubbeln, säger coach Jens Jacobson.

I går blev det förlust mot toppseedade Ukraina med 0-3. June Björk spelade etta o Lisen Rinman tvåa medan June Björk och Stina Larsson spelade dubbeln.

– Det blev raka set i singlarna, men 9-11 i tredje i dubbeln. June jobbade sig in i matchen efter en dålig start men lyckades inte få hål på Ukrainskans defensiv. Lisen lyckades bitvis neutralisera ukrainskan som överlag var tyngre o stadigare. Det var en ok insats som inte räckte mot bättre motstånd, konstaterar Jens Jacobson.

P14-landslaget spelar också Summer Cups, i Royan i Frankrike. Gårdagen inleddes med 0-3-förlust mot fjärdeseedade Italien.

– Det var bra insatser igår, men Italien var för starka. Sebastian Eriksson gör en väldigt bra match men förlorade andrasingeln med 3-6 i avgörande efter 2.40 h. Albert Saar föll i förstasingeln, 4-6 2-6 och i dubbeln spelade Noa Forste Dinell och Albert Saar, säger coach Fredrik Hörnell.

I dag väntade ny match – mot Norge. Den här gången blev det svensk 3-0-seger. På tisdagen väntar match mot Luxenburg om plats 5-6.