Växjö Tennissällskap bidrar inte bara till ökad hälsa tack vare sitt arbete på tennisbanan.
Klubben medverkar också till livsviktig forskning i form av en egen insamling genom initiativet #Tennishjärta.

I augusti 2020 inleddes samarbetet mellan Svenska Tennisförbundet och Hjärt-Lungfonden. Genom initiativet #Tennishjärta går klubbar i hela Tennissverige samman för att samla in pengar till forskning för ett längre och friskare liv.

En av föreningarna som bidragit till forskningen i form av en egen insamling är Växjö TS. Föreningen blev vinnare av Svenska Tennisförbundets och Hjärt-Lungfondens utlottning av en hjärtsäker zon: en hjärtstartare och hjärt-lungräddningskurs till föreningens personal och tävlingsjuniorer.
– Vi blev otroligt glada över priset. Det var ett tag sen vi hade en HLR-utbildning och vi har alla läst vad som hände i Mälarhöjden, så det känns otroligt viktigt att all personal i hallen vet hur man ska agera ifall det värsta händer.
– Vi har redan en hjärtstartare i hallen men nu kan vi komplettera med ännu en vid vår utomhusanläggning. Då behöver man inte springa så långt om det skulle hända något där, vilket vi såklart hoppas att det inte gör, säger Emil Holmgren, klubbchef i Växjö TS.

Tennis är en av världens bästa idrotter för hälsan. Enligt en dansk forskningrapport från 2018 toppar tennisen listan – tennisspelare lever 9,7 år längre än de som inte idrottar. Att också bidra till forskningen genom #Tennishjärta är en självklarhet för Växjö TS.
– Det är en jättebra kampanj och något som vi som klubb står för. Det är givet att hjälpa till, säger Holmgren.

Se när SvTF:s generalsekreterare Christer Sjöö överraskar Växjö TS med beskedet om vinsten i videon ovan!

Visa tennishjärta du också och stöd tennisens insamling till forskningen. Swisha valfritt belopp till 909192 7 och märk gåvan med 930065.