Det är dagen efter bragdmatchen mot Argentina. Det svenska laget har hunnit träna och även se kommande motståndarna i gruppen Kroatien och Italien som spelade under onsdagen.
När vi träffar Johan Hedsberg har han sett Borna Gojo förlora mot italienaren Lorenzo Musetti 4-6, 2-6.
– Borna Gojo servar otroligt bra. Han fick inte riktigt till det i dag och hoppas att han inte får det i morgon heller. Med det sagt så servar han väldigt bra, speciellt inomhus, så det får man ha respekt för när vi möter Kroatien, säger den svenske DC-kaptenen.

Matcharenan I Bologna inför Kroatien – Italien. Foto: Ion Alcoba / Quality Sport Images / Kosmos Tennis

Dagens andra singel spelades mellan 15-rankade Matteo Berrettini, Italien och 26-rankade Borna Coric, Kroatien. Italienaren vann med 6-7(4), 6-2, 6-1.
– Borna Coric är en världsspelare och varit det i många år. Det han har gjort senaste perioden inför Davis Cup är toppklass.

Italien hade 2-0 efter singlarna, precis som Sverige mot Argentina i går. Johan Hedsberg skulle efter intervjun se Simone Bolelli och Fabio Fognini mot Nikola Mektic och Mate Pavic. När det gäller det kroatiska dubbelparet är Mektic världstia och Pavic världsnia i dubbel.
Johan Hedsberg har fortsatt stor tro på sitt lag och han hoppas att tisdagens vinst mot Argentina ska ha positiv effekt inför matchen mot Kroatien på torsdagen.
– Vi är ödmjuka inför uppgiften. På pappret är de favoriter, men vi var inte favoriter i går heller och någon måste vinna i tennis. Det finns inga garantier. Det är klart att det alltid är positivt att vinna, vi ska rida på den goda känslan att veta att vi kan vinna. Det gäller dock att nollställa efter gårdagen och vara sugen och hungrig och vara här och nu. 

Det blev en sen presskonferens för det svenska laget efter segern mot Argentina. Efter isbad, massage och annat satte sig Johan Hedsberg tillsammans med André Göransson och Elias Ymer en halvtimme före midnatt på podiet.
André Göransson och Elias Ymer vann första set i dubbeln, men lyckades inte hela vägen.
– Det var en bra match, speciellt första set. Jag hoppas att vi kan spela ännu bättre mot Kroatien. De har ett väldigt bra dubbelpar. Vi får se hur vi ska spela då. Ju fler matcher vi får ihop, desto bättre kommer det bli. Det kommer helt klar bli en tuff uppgift. Samtidigt kan vi slå vilket lag som helst oavsett det är singel eller dubbel. Att spela för Sverige, sitt land, är bland det mest speciella i den här sporten, konstaterar den svenske dubbelettan och får medhåll av Elias Ymer:
– Det är en annorlunda känsla att spela Davis Cup jämfört med de vanliga turneringarna. Att vara ett lag, äta middagar ihop och ha samlingar. Det är en annan aura. Jag är bara nöjd att vi är i högsta divisionen. Det finns 16 lag och vi är där. Om man går på ranking skulle vi inte platsa i de andra lagen som är med, säger Elias.
Johan Hedsberg säger:
– Vi har slagit högre rankade nationer tidigare och kanske har det att göra med att vi har roligt tillsammans och att vi känner oss trygga ihop. Jag ser det även i andra svenska lagidrotter. 

Mikael Ymer efter vinsten mot Diego Schwartzman. Foto: Daniele Buffa / Bildbyrån

Klockan 15 på torsdagen är det dags för andra matchen i gruppspelet i Davis Cup Finals. Dags för en ny härlig överraskning?

Sedan 2019 spelas Davis Cup Finals i ett nytt VM-format. Världens 16 bästa nationer deltar i världsfinalen som inleds med gruppspel 13-18 september i fyra olika europeiska städer: Bologna, Hamburg, Glasgow och Valencia. Varje landskamp består av två singelmatcher och en dubbel. Åtta nationer, två från respektive grupp, går vidare till kvartsfinal och möjlig semifinal och final i Málaga den 21-27 november.

Sveriges lag

Mikael Ymer, Elias Ymer, Dragos Madaras, Jonathan Mridha och André Göransson. Kapten: Johan Hedsberg

Matcherna i Sveriges grupp

Tisdag 13 sept.: Argentina – Sverige 1-2
Onsdag 14 sept.: Kroatien – Italien 0-3
Torsdag 15 sept.: Kroatien – Sverige
Fredag 16 sept.: Italien – Argentina
Lördag 17 sept.: Kroatien – Argentina
Söndag 18 sept.: Italien – Sverige
Samtliga matcher startar kl 15.00

Kroatien–Sverige i SVT

15:00-17:30 SVT1
(30 min uppehåll 17:30-18:00)
18:00-20:00 SVT2
20:00-21:00 SVT24
15:00-21:00 SVT Play