I dag avslutas ITF:s Worldwide Participation Conference i London som är en två dagar lång konferens som tar sikte på hur tennisen ständigt behöver öka intresset bland folket i respektive land.

Svenska Barn- o ungdomsrådet, som har en rådgivande funktion, deltog i både diskussioner och föreläsningar.

– Det har varit jätteroligt att ta del av många olika sporter och få perspektiv på tennisen. Vi tar med oss många tankar och inspiration hem, säger Helena Thornadsson, verksamhetsansvarig på SvTF Göteborg.

 

Tennisen säljer inte sig själv längre via proffstouren. Alla länder är helt enade om att ”gräsrotstennisen” måste ständigt vårdas, underhållas och utvecklas.
På konferensen återspeglas en mängd olika satsningar från olika länder.

– Det finns alltid några presentationer som går rakt in i hjärtat och några som får ligga och mogna till lite. För Barn- och Ungdomsrådet är det en fråga om bygga en bred förståelse för att på bästa sätt kunna bistå med goda råd till förbundet kring frågor som berör BoU. Ju fler som är involverade innan beslutsprocesserna på olika plan blir aktuella desto mer har för- och nackdelar vägts i vågskålen, säger Ola Mårtensson på Svenska Tennisförbundet som är sammankallande för resan.

Bilden ovan, från vänster: Jonas Tydén, Helena Thornadsson, Fabian Jansson, Ola Mårtensson, Jennifer Jussi och Marcus Lindberg. Eva-Lena Daun saknas på fotot.