Svenska Tennisförbundet, regionerna och klubbarna står bakom Teknikprojektet som startade redan 2014 med stöd av Sveriges Olympiska Kommitté.

– Det har varit fantastiskt roligt, framför allt dialogen och utbytet med alla tränare har varit otroligt positivt och lärorikt även för mig, säger Fredrik Hörnell som är landslagsansvarig för U14/U16.

Det här är en förklarande film inför de olika filmer som kommer följa den närmaste tiden. De innehåller de olika viktiga basdelarna i tennisträningen som i första hand vänder sig till klubbtränare i Sverige.

– Arbetssättet ändrades en del under de här åren, men basen har varit att vi träffat spelarna och deras tränare vid två olika tillfällen, säger Fredrik Hörnell.

– Inledningsvis har coachen skickat in en önskan om vad de vill ha hjälp med i det tekniska arbetet och då har spelaren och coachen utgått från matchsituationen. Vad är det som fungerar och vad är det som inte fungerar. Vi filmade vid första träffen och sen följde vi upp vad som hänt under andra träffen, säger Jonas Svensson.

– Jag har hjälp till med servetekniken. Det här tar vi vidare till de svenska tränarna som går tränarutbildningarna och presentera via film vad vi kommit fram till. Meningen är att hela Sveriges tränarkår ska kunna ta del av det här, säger Peter Rejmer.