Sverige inkasserade första segern under gruppspelet i Billie Jean King Cup på tisdagen. Det blev en klar 3-0-seger mot Georgien. ”Att vinna med 3-0 kan vara avgörande i slutändan”, säger kapten Mattias Arvidsson. 

Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis) var först ut på andrasingeln även i dag. Den hårda blåsten i banans längdriktning ställde till det för spelarna, men Jacqueline hanterade det bäst och kunde vinna matchen mot Tamari Gagoshidze med 6-1, 6-3.
– Väldigt kul att få vinna min första singel för Sverige. Det är en fin upplevelse jag kommer ta med mig i karriären, säger Jacqueline. 

Ja, för både Jacqueline och Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) skulle det bli debutseger i blågult på den här nivån. I dag satt förstaservarna bättre (72 procent) för Caijsa Hennemann som tog en klar seger mot Mariam Bolkvadze 6-2, 6-0.
– Jag förlorade de två första gamen, sedan tog jag tolv raka. Vinden var min bästa vän i dag. Det var rejäl med- och motvind. Jag spelade otroligt smart, det gick min väg. I medvinden spelade jag med mycket spinn och höjd och hon kunde inte slå igenom mig. I motvinden var det bara att ”kötta” allt jag hade för att få längd och variera mycket med slice. 

Sverige hade ointagliga 2-0 inför dubbeln där Jacqueline Cabaj Awad och Kajsa Rinaldo Persson (Ystads TK) kunde vinna i två raka, 6-2, 7-6(6), mot Tamari Gagoshidze och Zoziya Kardava.
– Vi har spelat ganska mycket tillsammans tidigare, både på ITF-touren och tidigare Fed Cup-laget. Vi spelar bra ihop, säger Kajsa.
– Vi har vunnit en titel tillsammans, här i Antalya faktiskt, säger Jacqueline och fortsätter:
– I dag försökte vi anpassa oss efter vinden med mycket kickserve i medvinden, vi försökte korta ner duellerna och bryta in mycket.

Förlust mot Kroatien, vinst mot Georgien och på onsdagen väntar Bulgarien. Kapten Mattias Arvidsson hoppas på en liknande insats från de svenska spelarna.
– Det var en riktigt go seger och att vinna med 3-0 känns extra bra. Det kan vara avgörande i slutändan. Vi är jättenöjda med insatsen. Spelarna hanterade vinden på ett imponerande sätt och bättre än motståndarna, säger Arvidsson och avslutar:
– Bulgarien har fått hit sin ”etta” (112-rankade Viktoriya Tomova) och hon kommer säkert spela mot oss. Men vi är taggade och redo för en bra fajt. Vi ska göra allt vi kan för att ta en ny seger.