Efter Sveriges tredjeplats i gruppen väntade spel om sjunde platsen i gruppspelet på torsdagen. Matchen mot Turkiet började på allra bästa sätt då Lea Nilsson fick debutera i singeln. Hon mötte 19 år äldre Cagla Buyukakcay och den unga SALK-spelaren vann med 6-4, 2-6, 6-3 efter nära tre timmars spel.
– Det kändes bättre spelmässigt än på träningarna de tidigare dagarna. Det var varmt, vi körde länge och det gällde att ha bra uthållighet. Jag visade att jag kan slå de här spelarna och kan hänga med i tempot även om det är en skillnad från juniornivån, säger Lea Nilsson.

 

Jacqueline Cabaj Awad, som fått stå åt sidan i singlarna tidigare, fick chansen nu. Hon hamnade i underläge mot 344-rankade Ayla Aksu – 4-6 i första set – men spelade upp sig och tog andra med 6-3. Till slut var det turkiskan som var bättre i de avgörande lägena och vann med 7-5.

”Jackie” och Lea spelade även den avgörande dubbeln. Där blev Berfu Cengiz och Zeynep Sonmez som vann med komfortabla 6-3, 6-1 och segern till Turkiet.
Nu återstår match mot Ungern på fredagen.