Caijsa Hennemann svarade för en otrolig vändning när hon i dag avancerade till kvartsfinal i pågående Junior-EM för U18 i Klosters, Schweiz.

– Caijsa var inte nöjd med spelet men däremot med resultatet så klart. Hon fick inte grepp på bollen eftersom det är svårspelat här där bollen flyger på hög höjd, säger coach Mattias Arvidsson.

I underläge 3-6, 0-4 mot niondeseedade Shavit Kimchi från Israel lyckades hon vinna andra set med 7-5 och tredje set med 6-2.

– Jag är imponerad hur hon ändå hittar en väg att vinna matcherna även när det inte känns superbra för henne själv. Hon gör enkla saker, som vid 0-4 i andra set, då hon bara bestämmer sig att hon ska sätta in mycket boll i banan och låta motståndaren, som spelat bländande tennis fram till den här matchen, jobba hårt för varje boll. Hon började nog fundera lite samtidigt som Caijsa kämpade på stenhårt och gjorde bra saker och hittade in i matchen. Det var väldigt imponerande att se.

Kvartsfinalspelet på fredagen drar igång klockan 9 och Caijsa spelar andra matchen. Där väntar möte med Elina Avanesyan från Ryssland.

– Det blir en tuff match och jag blir inte förvånad om vi får se en match över tre timmar. Det blir spännande utmaning. Vinst i morgon betyder svensk medalj.

Gustaf Ström och Maria Petrovic är utslagna ur singelspelet sedan tidigare.

I dag blev det tyvärr förlust även för Kevin Chahoud som efter två segrar fick ge sig mot Filip Misolic från Österrike med 3-6, 1-6 och missar därmed kvartsfinalen.

I Moskva var Isac Strömberg enda kvarvarande svensk bland 16-åringarna i singelspelet. I dag spelade han om en plats i kvartsfinalen men tredjeseedade Petr Nesterov från Bulgarien vann sedan Isac tvingats ge upp vid 2-6, 2-4.

– Han skadade ljumsken redan första matchen och har sedan kämpat på ändå. Det har successivt blivit värre och i dag gick det inte längre. Nu hoppas vi att han hinner kurerera sig inför Lag-EM, säger Richard Billing, som coachar tillsammans med Sofia Tillström.

Därmed fick Isac Strömberg och Leo Borg också lämna Walk over i dubbeln mot portugiserna Gomes/Rocha.

I Most i Tjeckien är det slutspelat för U14-landslaget sedan både Albert Saar och Arvid Hallgren förlorat dagens singlar. Albert föll mot niondeseedade Dino Primic från Kroatien med 2-6, 2-6. Arvid Hallgren vann första set mot Abel Forger från Nederländerna med 6-3, men föll i tiebreak i andra och förlorade sedan det tredje med 1-6.

Följ resultaten från Junior-EM här:

U14

U16

U18