Tre vintertourtävlingar återstår av säsongen 2023/2024. Här redovisar vi de senaste tävlingarna där till exempel Sverigeettan Elias Ymer dök upp i Lidköping.

Matylda Burylo, GLTK och Henrik Bladelius, Påvelunds TBK, vann vintertouren i Strandbjörkshallen i Växjö. Matilda Burylo vann damfinalen mot June Björk, Trollbäckens TK, med 6-4, 6-3 och Henrik Bladelius slog Filip Stidell, Elfsborg Tennis, 6-4, 4-6, 6-3. Noterbart är att kvalspelaren Sofia Gottlieb, Svedala TK, tog sig till semifinal där hon föll i tiebreak i tredje set mot June Björk.

Filip Stidell och Sturle Hoff Skigelstrand.

Filip Stidell, Elfsborg Tennis, skulle få revansch på sig själv och vann nästa tävling – ATL Euro Finans Vintertour i Lund – där han vann finalen mot norske Sturle Hoff Skigelstrand 2-6, 6-1, 4-1 (uppgivet).

Thea Jagare.

Svedalatjejen Sofia Gottlieb var i bra slag de veckorna. Efter semifinalen i Växjö bar det hela vägen till final i Lund.
Där väntade en tuff tresetare mot Thea Jagare, Fair Play TK, som vände och vann med 6-7, 6-4, 7-5. Hedvig Turesson, Helsingborgs TK, kvalade och tog sig till semifinal där hon föll mot Jagare.

Rafael och Elias Ymer.

Därefter väntade två tävlingar i rad i Lidköping; Wilson Tennis Camp och House of Bontin Vintertour. Första veckan blev en häftig upplevelse för både arrangörer, publik och spelare så Sverigeettan Elias Ymer, SALK, dök upp i lottningen. När det vankades semifinaler spelade Elias på ena banan mot Filip Stidell, Elfsborg Tennis och på andra banan lillebror Rafael Ymer mot Henrik Bladelius, Påvelunds TBK. Båda bröderna vann och möttes i en final som storebror Elias vann med 6-3, 6-2.
“Det är alltid skönt att komma till Skaraborg, det är riktig hemmaplan för mig. Tennis är små marginaler så även om det var stora siffror i första matchen så var det tuffare än så. Man måste alltid visa respekt för motståndet”, sa Elias till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

June Björk och Mary Sidelnyk.

I damtävlingen gick Mary Sidelnyk på knock och tappade endast fem game på de tre matcherna fram till finalen. Där väntade June Björk som också fick ge sig mot ukrainskan som vann med 6-4, 6-4.

Mary Sidelnyk och Cornelia Käck.

Andra veckan i Lidköping blev succé för både Cornelia Käck, GLTK och Filip Stidell, Elsborg Tennis. Cornelia slog förra veckans finalspelare, först June Björk i semifinalen och därefter Mary Sidelnyk i finalen med 6-3, 6-0.

Bruno Johansson och Filip Stidell.

Efter en tresetare mot Daniel Margoulis, Särö LTK, i semifinalen ställdes Filip Stidell mot hemmaspelaren Bruno Johansson, Lidköpings TK, i finalen som han vann med 6-3, 6-1.

Nora Svensson och Cornelia Käck.

Efter titeln i Lidköping åkte Cornelia Käck, GLTK till Falun och Lugnet Cup där hon bärgade ännu en vintertourtitel i söndags. Efter tre vinster i två set krävdes tre set för att slå Nora Svensson, Västerås TK, med 2-6, 6-3, 7-5.

Lucas Renard.

På herrsidan var Lucas Renard, MIK Tennis, tillbaka på touren. Han fick dock jobba för titeln i Falun. Efter tuffa matcher mot Jonathan Stenberg, Tabergsdalens TK, i kvarten och Melvin Kumar, Upsala TK i semifinalen blev det svettigt värre i finalen mot Oleksandr Ponomar, Danderyds TK. Lucas vann till slut med 4-6, 6-4, 6-4. Det var Lucas Renards fjärde tourseger den här säsongen – lika många som Filip Stidell.

Tre tävlingar återstår. Rebound Ace Open i Malmö spelas 18-21 mars och därefter väntar Farsta Vintertour 8-11 april och slutligen Bellevue Open i Västerås 11-14 april.
Den 2 maj startar Sommartouren i Mälarhöjden och avslutas 20 tävlingar senare i Ystad den 11 augusti.

Segrare i Vintertouren 2023-2024

VRIK Open (Västerhaninge TK): Carina Syrtveit och Samuel Rovai (Ullevi TK)
Falu Pre Future: Lucas Renard (MIK Tennis)
Dam Sundsvall 1921 (Sundsvalls TK): Jacquline Nylander Altelius (Lidingö TK)
Sundsvall Open (Sundsvalls TK): Clarissa Blomqvist (Helsingborgs TK) och Lucas Renard (MIK Tennis)
Öviks Cupen (Öviks TK): Clarissa Blomqvist (Helsingborgs TK) och Arslan Temirhanov (Stora Wäsby TK)
Mälarspelens Vintertour (MIK Tennis): Jacquline Nylander Altelius (Lidingö TK) och Lucas Renard (MIK Tennis)
Svedalaspelen Indoor (Svedala TK): Daria Yesypchuk (Danderyd Djursholm ETK) och Filip Stidell (Elfsborg Tennis)
CA Fastigheter Cup (Kalmar TK): Vladlena Bokova (Ullevi TK) och Jonathan Mridha (SALK)
Farsta Vintertour (Farsta TK):
Isabella Svahn (Danderyd Djursholm ETK) och Fred Simonsson (Lidingö TK)
XL Bygg Open (Elfsborg Tennis): Daria Yesypchuk (Danderyd Djursholm ETK) och Fred Simonsson (Lidingö TK)
Fair Play Cup by Zenniz Vintertour: Bella Bergkvist Larsson (Helsingborgs TK) och Fred Simonsson (Lidingö TK)
Eskilstuna Open (TK Hobby): Jacqueline Cabaj Awad (Helsingborgs TK) och Jack Karlsson Wistrand (SALK)
Tabergsdalen Vintertour: Nora Svensson (Västerås TK) och Adam Heinonen (Växjö TS)
Elfsborgs Tennisvecka: Carina Syrtveit och Henrik Bladelius (Påvelunds TBK)
XL Bygg indoor (Oskarshamns TK): Sonja Wedenski (Djursholms TK) och Filip Stidell (Elfsborg Tennis)
Växjö Vintertour (Växjö TS): Matylda Burylo, GLTK och Henrik Bladelius, Påvelunds TBK
ATL Euro Finans (ATL Lund): Thea Jagare, Fair Play TK och Filip Stidell, Elfsborg Tennis
Wilson Tennis Camp (Lidköpings TK): Mary Sidelnyk och Elias Ymer, SALK
House of Bontin (Lidköpings TK): Cornelia Käck, GLTK och Filip Stidell, Elsborg Tennis