Daniel Svensson har vunnit en hel del tidigare, men titeln i Lustgården Fastigheter Vintertour i Jönköping var speciell.
– Min mormor har sedan dag ett betytt väldigt mycket för mig inom min tennis. Hon har ställt upp på alla sätt, allt ifrån sponsring till ett otroligt stöd vid matcher och träningar. Tyvärr gick hon bort i corona i onsdags, bara 70 år gammal. Därför gick jag in med inställningen att vinna allt bara för henne som en hyllning till allt hon gjort, säger Daniel Svensson.

Christoffer Solberg, Näsbyparks TK, väntade i finalen. Han slog förstaseedade Christian Samuelsson, GLTK, med 6-3, 2-6, 6-1.
I finalen var Daniel Svensson dock den starkare och kunde vinna med 6-4, 6-3.
– Det var en välspelad match där framförallt mina servar satt. Jag gick in från start med en enorm vilja och attityd om att vinna och det var det som tog mig till vinst, säger Daniel.  

Daniel inledde tävlingen med vinster i raka set mot Olle Noltorp, Fair Play TK och Jeiden Zaidizand, Upsala TK. I semifinalen mot Arslan Temirhanov, blev det tuffare där Daniel till slut kunde vinna med 7-6(2), 7-5.
Han har lämnat Växjö TS och spelar sedan hösten för Mälarhöjdens IK Tennis.
– Jag har tidigare år vunnit lite till och från, men förra året plockade jag hem sex stycken turneringar och blev etta på Vintertourslistan 2020. Varje vinst är betydelsefull men denna turnering kommer jag för alltid minnas då den för mig är kopplat till något så mycket större.

Din plan för 2021?
– Min plan nu under vintern och våren är att få så mycket matchspel som möjligt. När coronapandemin är över så ska jag kunna fortsätta sträva efter mitt mål, att få börja tävla på futurenivå.

Julita Saner och Kajsa Rinaldo Persson efter damfinalen. Foto: Bengt Johansson / Jönköpings TK

Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK, trivs i Småland. Segern i Jönköping var säsongens andra på Vintertouren. I oktober kom den första när hon tillsammans med Susanne Celik, Örebro TK, vann Dubbel-SM i Växjö. 

Söndagens final i Jönköping blev tuff. På andra sidan nät väntade Julita Saner, Upsala TK, som i sin semifinal haft en tuff batalj (3,5 timmar) med Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK, där Julita vann med 3-6 7-6(5) 6-0).
Även finalen krävde tre set med Kajsa som segrare: 4-6 6-4 6-4.
– Finalen var tuff med många dueller och jämna game. Det var en riktig krigarvinst, så jag är mer än nöjd. Jag är delvis nöjd med mitt spel under tävling. Jag har inte spelat så mycket matcher den senaste tiden, så det är alltid svårt de första matcherna, säger Kajsa Rinaldo Persson. 

Kajsa var andraseedad i Jönköping och slog på vägen till finalen Alice Widell, Helsingborgs TK, Maja Radenkovic, Hörby-Höör TK och Johanna Ström, Näsbyparks TK.
Hon flyttade tillbaka till Växjö i höstas där hon tränar i Växjö TS, men hon spelar fortfarande för Fair Play TK.
– Just nu är min kalender lite oklar, så är det nog för många andra spelare just nu. Jag satsar på att dra iväg och spela några ITF-tävlingar er så snart som möjligt, men vi få se lite vad som händer runt om i världen.

I dag, måndag, startar kvalet i Ström & Gulliksson Open Vintertour på Fair Play Stadion i Malmö. Ingen publik tillåts, men matcherna livestreamas på fairplaytk.se. Tävlingen avslutas med semifinaler och finaler på torsdag.

Segrare Vintertouren 2020-21
 • Catella Open: Jonathan Mridha, Solna TK och Marina Yudanov, GLTK
 • Falu Vintertour: Karl Friberg, Solna TK och Fanny Östlund, USIF
 • Mälarspelen: Jonathan Mridha, Solna TK och Julita Saner, Upsala TK
 • Dubbel-SM, Växjö: Olle Thestrup och Robin Thour, Växjö TS och Susanne Celik, Örebro TK/Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK
 • Svedalaspelen: Karl Friberg, Solna TK och Ida Jarlskog, ATL Lund
 • CA Fastigheter Cup, Kalmar: Christian Samuelsson, GLTK och Jacquline Nylander Altelius, GLTK
 • Sigtuna Vintertour: Simon Yitbarek, SALK och Fanny Östlund, USIF
 • Spånga Vintertour: Jonathan Mridha, Solna TK och Fanny Östlund, USIF
 • Ystad indoors: John Hallquist-Lithén, GLTK och Sofia Nami Samavati, Fair Play TK
 • XL Bygg Open: Robin Thour, Växjö TS och Maja Radenkovic, Hörby-Höör TK
 • Fair Play Cup Vintertour: Christian Samuelsson, GLTK och Sofia Nami Samavati, Fair Play
 • Tabergsdalen Vintertour: Fred Simonsson, Lidingö TK och Marina Yudanov, GLTK
 • Lustgården Fastigheter Vintertour i Jönköping: Daniel Svensson, MIK Tennis och Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK