William Rejchtman Vinciguerra (Fair Play TK) kan stoltsera med en semifinal i EM för 16-åringar. I lördagens semifinal i italienska Parma blev det 5-7, 1-6 mot tysken Justin Engel som skulle visa sig bli europamästare på söndagen.Jeline Vandromme från Belgien vann flickklassen.
– Det var speciellt spel i semifinalen. Han servade otroligt bra och satte press på mig och mina servegame, vilket gjorde det tufft. Det var ganska mycket nerver från båda, men vi hanterade det bra båda två, säger William.

William Rejchtman Vinciguerra i en av matcherna under EM. Foto: Tennis Europe

– Mitt spel fungerade inte alls så som jag hade önskat. Det finns mycket jag ville göra annorlunda i matchen men som inte fungerade. Jag hade chanser, men marginalerna var på hans sida denna gång tyvärr, fortsätter William.

Léa Nilsson (Salk) tog sig till kvartsfinal. Foto: Tennis Europe

Alla fyra svenska spelare – Ludvig Hede, Nellie Taraba Wallberg, Lea Nilsson och William Rejchtman Vinciguerra – nådde åttondelsfinal, som vi rapporterat om tidigare. Lea tog sig till kvarten och William som sagt till semifinal.
William Rejchtman Vinciguerra, som den här veckan tävlar i Istanbul (även Lea Nilsson), kan se tillbaka på en härlig vecka i Italien.
– Veckan överlag var fantastisk! Jag vann många bra och tuffa matcher och spelade otroligt bra tennis. Jag visar ännu en gång var jag hör hemma, vilket känns bra. Det var ett stort event och allt runt omkring fungerade bra och det var bra organiserat.