William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK – 32:a på ITF:s juniorranking – är klar för huvudlottningen i pojkklassen på Roland Garros.
– Självklart betyder det mycket, extra mycket eftersom jag är enda svensk på pojk- och herrsidan. Har jobbat stenhårt för detta och är glad för att jag nått hit. Jag tycker det ska bli roligt att få spela en så pass stor tävling som man följt på TV sen man va liten, säger han.

Hur har du laddat inför Paris?
– Jag har tränat mycket med Thomas (Högstedt). Vi har jobbat på bitar i mitt spel som behöver förbättras och som är viktiga för att kunna prestera i tävlingar som denna.

Tyngsta juniortiteln i karriären tog han i år, i en J300-tävling i Paraguay. Han har totalt fyra singeltitlar, däribland i J60i Malmö förra året. Han har också nått final i J200 och J300 det här året.
– Jag började starkt i början av året med titlar och finaler. Nu på senare har jag förlorat lite grann, men hoppas att jag kan fortsätta på det jag hade i början av året.

Det blir hans andra Grand Slam som junior. Han vann sina två kvalmatcher men föll i andra omgången i huvudlottningen i Melbourne i början av året.
–  Det var fantastiskt, så det ska bli jätteroligt att få en till Grand Slam-upplevelse. Målet är självklart att vinna tävlingen, samma mål som jag alltid har. Jag kommer jobba på och ta en match i taget så får vi se hur långt jag kommer i år, säger William som har med sig sin pappa Robert och Thomas Högstedt från Pace.

Lea Nilsson och Nellie Taraba Wallberg.

Kvalet till juniortävlingen är igång. Lea Nilsson, SALK, är femteseedad i kvalet och möter Jana Hossam Sarah från Egypten medan Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, ställs mot japanskan Kanon Sawashiro.