När Europas 16-årselit samlades för Tennis Europes Mastersslutspel tog sig William Rejchtman Vinciguerra hela vägen till final. Efter segrar mot Sergej Zivkovic (6-2, 6-2) och Gabriel Ghetu (6-1, 6-2) fick Fair Play TK-spelaren se sig besegrad i titelmatchen mot Nicolai Budkov Kjaer från Norge (4-6, 2-6).
– Jag är riktigt nöjd med de två första matcherna i tävlingen. I finalen räckte det dock inte riktigt till tyvärr. Överlag tyckte jag att jag har gjort en mycket bra prestation, säger William.


Mastersslutspelet i Monte Carlo har en stark tradition och flera blivande världsettor har spelat tävlingen.
– Man märkte direkt att det är en välorganiserad och otroligt proffsig tävling. Det var en fantastisk känsla att få komma dit.

Hur nöjd är du med finalplatsen?
– Självklart ville jag knipa förstaplatsen men denna gången gick det inte och det är sånt man får ta som idrottare. Jag försöker ta med mig allt bra och lärorikt här ifrån så jag kan fortsätta utvecklas. Att nå final i en såpass tuff tävling är trots allt bra.

Hur högt rankar du detta och vad händer framöver?
– Det är faktiskt den största prestationen i min karriär hittills. Framöver kommer jag att spela mer på ITF-touren och försöka klättra på den rankingen så mycket som möjligt. Målet är självklart att spela Junior Grand Slams så snart som möjligt.