Två år gammal stod William Rejchtman Vinciguerra på en tennisbana med mjukboll för första gången. Pappa Robert har spelat tennis och morbror Andreas meriter känner de flesta till – så tennis skulle det bli även för William.
I Svenska Tennispodden berättar William om sitt 15 år långa tennisliv så här långt, hur det är att bo nästan halva året på hotell och hur det är att spendera all sin tid med sin pappa som också är tränare och som är med på varje träning och tävling.
– Vi har våra duster ibland, men det är lugnt. Det är speciellt, säger William.

William tittar väldigt mycket på tennis på skärmen – det är något han drar nytta av.
– Jag tittar på alla nivåer. Jag kan sätta mig och titta på en juniormatch på ITF-touren, 15-, och 25-tävlingar, Challenger… Och så kollar jag så klart på ATP-tävlingar. Det finns saker man kan ta efter och lära sig av. Det är en livsstil, allt kretsar kring tennisen. 

Malmöpågen har ett lyckat år bakom sig med fem singeltitlar i Tennis Europe, två ITF-titlar i singel och en i dubbel och så blev han tvåa i Masters för juniorer i Monte Carlo. I podden förklarar han anledningen till framgångarna.
– Jag har ett mycket mer komplett spel nu. Jag också blivit mycket starkare mentalt och bättre i de långa duellerna.

Han pekar också ut de internationella spelare i sin åldersklass som han tror kommer gå långt.
I Helenius Salk Open mötte William Ludvig Hede, Särö LTK, i final första veckan och i ITF-tävlingen möttes de i andra omgången där William vann.
– Det har varit lärorik att ha någon att mäta sig med och det är något som hjälpt mig i min utveckling. Vi sporrar varande och hjälps åt.

Det som hägrar under 2023 är spel i junior-Grand Slams. William har siktet inställt på US Open. Tidigare än så tror han inte på spel, på grund av att han måste rikta fokus på de nationella proven i skolan.