William Rejchtman Vinciguerra (Fair Play TK) är framme i semifinal i pågående europamästerskapen för 16-åringar i Italien. William, som är andraseedad i EM, vann en svängig match mot schweizaren Thomas Flynn med 6-3, 2-6, 6-3.
– William gjorde ett väldigt bra första set mot en tuff motståndare. De spelade väldigt lika, så duellerna och gamen blev långa. Första set varade närmare en timme. I tredje set ser man att William bestämde sig för att vinna även om han var lite illa ute i början av setet. Han avslutade på ett riktigt starkt sätt, säger juniorlandslagstränare Carl Ackered på plats i Parma.

På banan intill hade även Lea Nilsson (Salk) att tar sig till semifinal, men det tog tyvärr stopp i kvartsfinalen mot belgiskan Jeline Vandromme som vann med 6-7(4), 6-1, 6-1.
– Första set var väldigt tufft där spelarna följdes åt där Lea efter en timmes spel lyckades vinna i tiebreak. Det var väldigt starkt att knyta ihop det. Motståndaren smällde på bra och pumpade på och slog på allt och det blev för tufft i den 27-gradiga värmen för Lea som är ett år ung.

På lördagen väntar alltså semifinal för William och om man summerar den totala insatsen så här långt kan man konstatera att alla svenska spelare nått minst åttondelsfinal.
– Det visar att vi har här att göra mot några av de bästa spelarna i Europa, även om några av de allra bästa inte var med. Nellie (Taraba Wallberg) ledde stort i går och kunde varit i kvartsfinal medan ”Luddes” (Ludvig Hede) var alldeles för bra. Med en annorlunda lottning hade de också varit i kvartsfinal.

Nellie Taraba Wallberg och Ludvig Hede har åkt hem till Sverige för en träningsperiod. Lea Nilsson åker till Istanbul på lördagen där en ITF-tävling väntar för henne och William.
– Uffe Pettersson har coachat tjejerna medan jag haft killarna för första gången. Alla spelarna är väldigt lätta att ha och göra med. De lyssnar och tar till sig och man märker att de är mogna för sin ålder, säger Carl Ackered.