William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK, är en av de åtta spelare i Europa som lyckats bäst i racet under året och är klar för Tennis Europe Junior Masters i Monte Carlo 26-28 oktober.
– Det betyder att jag har presterat bra under året och det är jag mycket nöjd över såklart. Det är ju trots allt endast åtta spelare med, säger William Rejchtman Vinciguerra.

William Rejchtman Vinciguerra har ett imponerande tennisår bakom sig med fem Tennis Europe-titlar i singel.
Han vann också ITF-titeln i Grade 5-tävlingen i Frederiksberg i Danmark (efter finalvinst mot klubbkompisen Tom Noltorp). På hemmaplan vann William även Elite Hotels Next Generation Cup i somras.
– Jag började lite segt i början av året, men efter min Tennis Europe-vinst i Lettland har det nästan gått spikrakt uppåt, både på Tennis Europe- och ITF-touren.

William, som fyller 16 år i februari nästa år, är med i Pojkar 16 som är en av fyra klasser som spelas under slutspelet. Här är startfältet; Nicolai Budkov Kjaer (Norge), Timofei Derepasko, Antonio Voljavec (Kroatien), William Rejchtman Vinciguerra (Sverige), Mateusz Lange (Polen), Sergej Zivkovic (Serbien), Gabriel Ghetu (Rumänien) och Kerem Yilmaz (Turkiet).

Vilka förväntningar har du inför det som väntar i Monte Carlo?  

– Jag förväntar mig en häftig upplevelse och mycket bra tennis. Konkurrensen är tuffare än någonsin. Det är många riktigt bra spelare som reser runt och tävlar.

Hur laddar du tiden fram till det är dags? 

– Jag tränar på som vanligt hemma på Fair Play. Jag har en ITF-tävling i Danmark som jag ska spela innan jag åker till Monte Carlo.

Kuriosa om Masters i Monte Carlo:

  • Junior Masters spelades första gången 1996. 

  • Kim Clijsters (1997) och Rafael Nadal (2000) är två av spelarna som vunnit.
  • Totalt 18 nationer kommer att vara representerade vid Masters i år där Rumänien har flest spelare (sex stycken). 

  • För första gången någonsin är en och samma spelare topprankad i både 14- och 16-årsklassen: Alena Kovackova från Tjeckien (hon har valt att spela i 16-årsklassen).

    Läs mer på Tennis Europes hemsida