Foto: Bildbyrån

Mikael Ymers Grand Slam-äventyr i Paris är över.
Han stod för en fin insats i tredje omgången, men fick se sig besegrad av det italienska stjärnskottet Jannik Sinner som vann 6–1, 7–5, 6–3.

105-rankade Mikael Ymer inledde årets Franska Öppna med en 3–2-seger i öppningsrundan mot spanjoren Roberto Carballés Baena. Han följde upp med en av karriärens största segrar i fyra set mot hemmahoppet Gael Monfils, nummer 15 på världsrankingen.

I tredje omgången väntade ett av herrtennisens största framtidsnamn: 19-rankade Jannik Sinner.

19-åringen från San Candido i norra Italien rivstartade lördagens match och övertygade stort fram till 6–1-ledning.

Hade setboll i andra set

Men Mikael Ymer hittade motmedel – och var nära att utjämna till 1–1 i set efter att ha bjudit på publikfriande spel som frälste åskådarna vid bana 14.

Spelarna följdes åt fram till 3–3 då Ymer stod för det första servegenombrottet i andra set. Sverigeettan servade sedan för setet vid 5–4, men efter ett par kännbara misstag och en förlorad setboll lyckades Sinner bryta svenskens serve två gånger om fram till 7–5 och säkrad 2–0-ledning.

Mikael Ymer fortsatte att hota italienaren även i tredje set. Svensken hade åtta breakmöjligheter i Sinners tre första servegame, men lyckades inte förvalta någon av dem. Det var i stället Jannik Sinner som lyckades bryta Ymers serve fram till 5–3. 19-åringen släppte inte segergreppet utan kunde omgående serva hem matchen fram till avslutande 6–3.

Tillbaka på topp 100

Mikael Ymer kan summera en fin turnering, som innebar tangerat personbästa i Grand Slam-sammanhang och karriärens bästa resultat i Franska Öppna. Ymer har en gång tidigare varit framme i tredje omgången i en Grand Slam, det var i Australian Open tidigare i år.

Efter sina två matchvinster i Paris ser Mikael Ymer ut att klättra tillbaka in på topp 100.