Lisa Zaar, KLTK och Filip Bergevi, Fair Play TK, segrade när Ystad Sommartour avgjordes i dag. 

Tävlingen i Ystad – med 100 000 kronor i prispengar – är en del av SM-serien där spelarna samlar poäng och där Svenska mästarna utses senare i sommar.
I damfinalen var det Lisa Zaar (bilden ovan) som var bäst när det gällde. Hon vann över Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK med 6-1, 6-4.
– Jag har spelat i Ystad sedan jag var runt tolv år. Jag tycker alltid det är lika kul att spela där och ännu bättre att vinna tävlingen. Kul med poolspelsupplägg där jag fick spela flera matcher mot bra spelare, som jag dessutom inte haft chansen att möta tidigare. Kajsa håller en hög nivå så jag var beredd på en tuff match i finalen. Jag spelade en solid match och är glad att jag kunde lämna banan som vinnare, säger Lisa Zaar och tillägger:
– Kul också att tävlingen är en av SM-tävlingarna. Hur resten av sommaren ser ut gällande tävlingar återstår att se. Oavsett så är det alltid kul att komma hem och tävla på hemmaplan. 

Filip Bergevi, Fair Play TK. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Regerande svenska mästaren Filip Bergevi segrade på herrsidan. Han vände och vann finalen mot Jonathan Mridha, Solna TK, med 3-6, 6-3, 6-4.
– Finalen blev en tuff match! Tennisen från både Jonathan och mig höll hög klass och det var tillslut väldigt små marginaler som avgjorde till min fördel. Det var såklart riktigt kul att vinna i Ystad då jag spelat den turneringen nästan varje år men inte lyckats vinna den sedan den fick SM-status, säger Filip och fortsätter:
– Jag spelade väldigt stabilt i mina matcher i gruppspelet, jag bjöd inte på så mycket och var fokuserad genom alla matcher. Det var en tuff grupp, så är glad att jag lyckades vinna gruppen och ta mig till final.

Filip Bergevi är regerande svensk mästare från förra året och har siktet inställt igen.
– Så klart vill man bli SM-mästare igen och försvara sin titel, men det beror på mitt internationella spelschema om jag kommer till spel i de andra deltävlingarna. Jag ska till Italien nästa vecka för att spela en 25 000-dollarstävling. Sedan har jag förhoppningar om att kanske få en plats i Båstad och därefter ut på fler futures i Europa blandat med ligaspel i Tyskland, säger Filip Bergevi.

I match om tredje pris blev det seger för Jacqueline Cabaj Awad, Smedslättens LTK mot Louise Wikander, Helsingborgs TK med 3-6, 6-2, 6-1. Gustaf Ström, Näsbyparks TK vann sin match mot Arvid Nordquist, SALK med 6-2, 6-2.

Se matchfakta här!